TravelTalia logo
TravelTalia > Frankrijk > Parijs

Goedkope citytrip naar Parijs

Doe je vaker een stedentrip of wil je een extra weekendje om een stad te ontdekken? Op dat ogenblik is een goedkope citytrip naar Parijs zeker haalbaar om niet je volledige vakantiebudget op te gebruiken.

Hoe ga je goedkoop naar Parijs?

Parijs is niet goedkoop en niet bij de deur dus dien je rekening te houden met verschillende topics om je stedentrip zo goedkoop mogelijk te houden 

  • Goedkoop naar Parijs en terug geraken
  • Een goed hotel boeken dat niet duur is
  • Niet veel geld uitgeven aan bijkomende attracties 
  • Honger en dorst stillen zonder fortuinen uit te geven

Goedkoop naar Parijs en terug!

Het eerste waar je geld op kan besparen is je vervoer naar Parijs. Er zijn vele opties zoals je eigen auto, bus of trein.


Ben je met meerdere personen dan is je eigen wagen zeker een optie anders raden we aan om met de snelheidstrein te sporen. 

Met de trein naar Parijs > 

Met de auto naar Parijs > 

De bus en deelacties zijn ook mogelijkheden maar aangezien je daar moet inboeten op je comfort en reisgevoel laten we deze hier even buiten beschouwing.

OPGELET: als je met je eigen wagen richting Parijs bolt, hou dan rekening met de prijs van parkeren in Parijs of dat je hotel met parking dient te boeken.

Een hotel boeken dat niet duur is

Parijs is op en top een toeristische stad en spotgoedkope hotels vind je er niet behalve in de slechtere buurten of ver buiten het centrum. We selecteerden een 100-tal hotels waarvan wij denken dat ze een goede prijs/kwaliteit bieden. Prijzen beginnen daar van 25 euro per persoon per nacht.  


Goedkope hotels in Parijs >

Tips om een goed hotel te kiezen in Parijs >

Dit betekend dat je voor een citystrip van 3 dagen in Parijs slechts 75 euro kwijt bent aan een hotel. Best OK. Niet?

Niet veel geld uitgeven aan bijkomende attracties en bezienswaardigheden

Als je in een stad rondloopt en je klimt van de ene attractie op de andere zal je véél geld kwijt zijn. De Eiffeltoren beklimmen tot het 3de verdiep kost je bijvoorbeeld al meer dan 15 euro.  

Lees ons artikel over de gratis bezienswaardigheden in Parijs of beperk je één of twee bezienswaardigheden uit onze top 10 bezienswaardigheden 

Wandelen in Parijs

Wat je geen geld kost en zorgt dat je veel monumenten van de Parijse binnenstad onder ogen krijgt is wandelen. Wijzelf hebben meerdere stadswandelingen in Parijs uitgestippeld die je gratis kan wandelen.  

Honger en dorst stillen zonder fortuinen uit te geven

Een laatste aanslag op je portemonnee is eten en drinken. Ga dus op zoek naar alternatieven voor de dure tavernes of restaurants in Parijs. Lees ons artikel goedkoop eten in Parijs: tips en ideeën om minstens één maaltijd te vervangen door een volwaardige maar goedkopere versie.  


Let er wel op dat het nog een aangename citytrip blijft en geen studentikoze uitstap. Ga minstens één keer tijdens je verblijf in Parijs op restaurant of de zo typische bistro. We zochten enkele leuke adresjes op voor jou.

Restaurants in Parijs > 

Wat is je totaalprijs?

Ga je met twee personen dan zal je ongeveer moeten rekenen op 400 euro voor 3 dagen (ongeveer 65 euro per persoon per dag). Vervoer, hotel en vertier inbegrepen. Veel goedkoper zal het niet worden in Parijs als je Parijs echt wilt beleven. 


Enkele laatste tips

Natuurlijk is het belangrijk om je geld te tellen maar laten we eindigen met enkele kanttekeningen en tips:


  • vertrek zo vroeg mogelijk en vertrek zo laat mogelijk. Deze extra tijd kost je geen cent extra!
  • Geniet! Parijs beleef je grotendeels op straat en in de parken
  • Stap al eens binnen in een attractie of musea dat je niet gaat bezoeken. Het geeft soms al een leuke indruk

 

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Parijs! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine
Alle andere artikels >

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!