TravelTalia logo
TravelTalia > Frankrijk > Parijs

Met de auto naar Parijs

Parijs ligt op slechts een boogscheut van ons verwijderd. Logisch toch dat we met de auto wensen te gaan? Hier lees je de pro en contra's voor een stedentrip naar Parijs met de auto

Waarom met de auto naar Parijs vertrekken?

Je eigen auto gebruiken heeft veel voordelen: vertrek van je eigen huis en op je eigen tijdstip. Je hoeft ook niet te zeulen met zware valiezen of dergelijke richting treinstation. 


Ook moet je niet echt veel problemen verwachten op de weg naar Parijs toe. Je rijdt zo goed als continu op autostrades en eens in Parijs dien je slechts enkele kilometers op de ring (Périphérique) te rijden en om dan in Parijs zelf je weg te zoeken.

Wel raden we aan om sowieso op GPS te rijden want Parijs heeft veel straatjes en één afslag te vroeg kan je al vlug een uur vertraging bezorgen omdat je dient rond te rijden.

Is rijden in Parijs veilig?

Natuurlijk dien je rekening te houden met druk verkeer zoals in elke grootstad maar dat brengt ook mee dat er niet snel (kan) gereden worden en je dus tijd hebt. 


TIP: blijf zo lang mogelijk op de ring alvorens je in het echte Parijs te storten.  Bekijk voor je vertrek je route en als je ziet dat de ring blijven volgen slechts een kleine extra is, volg de ring dan iets verder. Je GPS zal zich automatisch weer herstellen.

Dat Fransen onrustig en wanordelijk rijden kan best zijn maar in Parijs zie je niet veel verschil tussen bestuurders in andere grootsteden: opgejaagd en steeds te laat. Laat je dus als toerist zeker niet opjagen maar probeer wel het verkeer te volgen en ok: soms zal je even met de schrik om het hart je ergens tussen moeten duwen maar dat is nu eenmaal zo. De andere bestuurder zal daar rekening met houden want 100 meter verder dient hij net het zelfde te doen.

TIP: let steeds goed op de brommertjes en scooters die aan hoge snelheid tussen de auto's laveren. 

Kan ik veilig parkeren?

Ga je met je eigen auto dan raden we sowieso aan om een overdekte parkeerplaats te kiezen of te parkeren in je hotel. Natuurlijk kan je langs de weg parkeren maar dan ben je waarschijnlijk een uurtje zoet met zoeken en autoinbraken komen frequent voor in Parijs.

Voor een parking reken je best tussen 25 en 50 euro per etmaal (24 uur)

Goedkoop parkeren in Parijs >

Spits en druktste uren in Parijs

Je kan stellen dat Parijs een continue spits kent maar de druktste uren zijn toch tussen 6 en 9 en 16 tot 19 uur op weekdagen en op zondag vanaf 16 uur door terugkerende Parijzenaren. 

We raden aan te mikken naar een aankomst van 10 uur en vertrek om 13 uur. 

Hoeveel kost het om naar Parijs te rijden met je auto?

Voor de meeste onder ons zal het traject tussen de 300 en 500 km liggen. Reken dus op ongeveer 75 Euro benzine en een kleine 30 euro Tol voor één personenwagen. Rij je zuinig kan je dus voor nog geen 100 Euro met de auto naar Parijs. 

Is het goedkoper om met de trein naar Parijs te rijden dan met de trein?

De auto is goedkoper dan de trein maar vergeet je parkeerkosten niet en het eventuele risico op andere onkosten zoals boetes of inbraak. Ben je alleen of met twee bekijk je toch best even de actuele aanbiedingen. De trein kom toe in Paris Nord en heeft een perfecte aansluiting op de metro naar het centrum. 

Met de trein naar Parijs >

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Parijs! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine
Alle andere artikels >

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!