TravelTalia logo
TravelTalia > Frankrijk > Parijs

Een hotel zoeken in Parijs: Tips tijdens het kiezen

Parijs telt duizenden hotels en allemaal hebben ze positieve en negatieve punten. Zoek je een hotel met parking, dicht bij topbezienswaardigheden, volledig ontbijt, dicht bij de metro en graag ook nog eens voor enkele euros...

TIP 1: Kies de juiste locatie voor je sightseeing 

Als het je eerste maal in Parijs is of je hebt een weekendje Parijs geboekt om véél te zien dan is de locatie van je hotel belangrijk. Een hotel boeken dicht bij de belangrijkste bezienswaardigheden of meest bezochte musea in Parijs is dan geen verkeerde keuze. Gelukkig liggen deze op zich niet verschrikkelijk ver van elkaar vandaan. De meest bezochte locaties liggen allemaal dicht bij de Seine en tussen de Eiffeltoren en Notre Dame behalve MontMartre

Een hotel dat dicht bij de Seine ligt en ook in het gebied tussen de Eiffeltoren en Notre Dame is perfect om vlug naar verschillende locaties te gaan. 

Het is gewoon niet leuk om 's avonds na een dagje Parijs en een romantisch restaurantje terug de metro te moeten induiken om tot je hotel te geraken. 

TIP 2: Kies je buiten het toeristisch centrum, neem dan dicht bij de metro

De hotels in het toeristisch centrum zijn niet van de goedkoopste en ook niet steeds waarde voor je geld dus vinden we het niet verkeerd als je net buiten het centrum een hotel kiest.  


Zorg er dan wel voor dat je niet al te ver dient te stappen om bij een metrostation te komen. Voor je dag begint is dit natuurlijk geen probleem maar na een volle dag Parijs kan dit toch wel de km te veel worden. Reken er bijvoorbeeld op dat je voor 1 km afstand al vlug een kwartier dient te stappen naar je hotel.

TIP 3: Kies een hotel in een district met je eigen sfeer

Klinkt dit als een rare tip? Niet echt want je moet weten dat het Noorden van Parijs iets drukker is qua nachtleven zeker rond Montmartre en Pigalle. 

Quartier Latin heeft nog steeds die studentikoze sfeer en héél veel restaurants van allerlei pluimage. 

Hotels rond de Champs Elysées, Invalides en Trocadero, Louvre of Beaubourg en Les Halles zijn perfect gelegen voor toeristen maar meestal betaal je hier iets meer voor.

Hou deze tip gewoon in je achterhoofd want je moet vooral een hotel kiezen in een district die bij jou aanleunt qua sfeer.

TIP 4: Vermijd sommige buurten

Ook in de buurt van de verschillende treinstations is het soms eens rondkijken als toerist eens het donker geworden is.  Gare du Nord of Gare St. Lazare zijn bijvoorbeeld echt wel te vermijden op dat moment. Natuurlijk vind je daar de goedkoopste hotels. 


Ook in de volkswijken rond Parijs is het uitkijken. Natuurlijk kan je zo de prijs van je citytrip aardig drukken maar er zijn andere manieren om te sparen zoals naar gratis bezienswaardigheden of musea gaan.

TIP 5: Met de auto in Parijs? Neem de westkant 

Als je Parijs binnenrijdt vanuit het westen is het meestal niet zo druk en ben je vlug op jouw locatie want er zijn goede verbindingswegen. Je zal zien dat veel taxichauffeurs ook deze weg nemen.


TIP 6: Met de auto? Neem een hotel met garage of een garage in de buurt

Je wilt jouw wagen niet het volledige weekend op de openbare weg plaatsen of onbewaakt ergens in een obscuur garagebox-je. Kies dan dus zeker voor een hotel met parking of een hotel in de buurt van één van de grote parkeergarages die Parijs rijk is. 

Lees meer over:

Parkeren in Parijs >
Met de auto naar Parijs >

TIP 7: Wanneer boek je je hotel?

Het is moeilijk te voorspellen wat de prijzen en vrije logies doen in Parijs. Best is goed op voorhand reserveren of net héél lang te wachten. Natuurlijk heb je dan de kans dat er geen deftig hotel meer beschikbaar is. 

Kies je voor een hotel met meer dan 100 kamers dan is één maand op voorhand reserveren zeker voldoende maar bij boutique hotels neem je best niet te veel risico. Op zich weten hoteleigenaars wel wat hun bezettingsgraad wordt op bepaalde dagen of maanden dus grote verschillen hoef je niet te vrezen voor een boeking één maand op voorhand of 3 maand op voorhand. 

Flashdeals of lastminutes zijn een echte kans maar zoals reeds aangehaald zal je keuze beperkter zijn. 

Enkele hotels die onze voorkeur dragen

Je moet deze raadgevingen totaal niet volgen en op zoek gaan naar jouw eigen hotel. Zo ontdek je nieuwe zaken en daar draait reizen een beetje rond. Gebruik maken van onze ervaring in Parijs mag natuurlijk altijd.

Overzicht van alle hotels in Parijs >

Alle aanbevelingen hebben

gratis wifi

omdat we dat tegenwoordig onontbeerlijk vinden.

  1. Oceania Paris Porte de Versailles (tip met auto): 4* hotel met parkeerplaatsen en zwembadje. Je kan dit hotel reeds boeken vanaf 100 euro per dag (2 persoonskamer). Nadeel is wel dat het iets verder van centrum ligt dan onze andere aanbevelingen maar wel dicht bij een metrostation (Corentin Celton)
  2. Ibis Paris Bastille Opera (tip zonder auto): 3* hotel dicht bij de opera van Parijs. Je overnacht hier reeds vanaf 70 euro per nacht. Ontbijten kost je ook maar 11 euro maar is standaard te noemen.

Ook te overwegen hotels:

Eiffel Saint Charles: 3* hotel voor slechts 93 euro per nacht (2 persoonskamer ). Op slechts 900 meter van de Eiffeltoren is dit echt wel een topper maar met slechts 33 kamers ook wel een topper die vlug volzet is. 

Geen parking en ontbijt kost 14 euro pp

Novotel Paris Les Halles: 4* hotel in het toeristisch centrum van Parijs. Reken op minimum 200 euro per nacht voor een 2 persoonskamer. Ontbijt kost je wel bijna 20 euro pp en dus denken we, gezien de locatie, dat je beter direct de stad in duikt op zoek naar een ontbijt.  

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Parijs! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine
Alle andere artikels >

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!