TravelTalia logo
TravelTalia > Frankrijk > Parijs

Top 5 musea in Parijs

Parijs staat bol van de bezienswaardigheden maar is natuurlijk ook rijk aan kunst. Wij geven je in dit artikel een overzicht van de 5 populairste musea van Parijs.

Bezienswaardigheden in Parijs?

In dit artikel geven we je een opsomming van de 5 populairste musea in Parijs. Ben je echter op zoek naar bezienswaardigheden dan kan je best een kijkje nemen in ons artikel van de belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs. Daar vind je een top 10 van niet te missen gebouwen.


1) Het Louvre


Het voormalige koninklijke paleis is nu het meest beroemde museum ter wereld en ook één van de grootste. Het gebouw werd maar liefst zeven keer herzien en uitgebreid en de façade langs de Seine alleen al is 750 meter lang. De ultieme fase in haar evolutie was Mitterands ‘Projet du Grand Louvre’ met onder andere de realisatie van de 21 meter hoge glazen pyramide op de Cour Napoléon, ontworpen door IM Pei.

Meer over het Louvre >
Top 10 kunstwerken van het Louvre >
Geheimen van Mona Lisa >

2) Centre Pompidou - Beaubourg


Het opvallende, avantgardistische bouwwerk van de architecten Renzo Piano en Richard Rogers werd geopend in 1977. De glazen constructie lijkt wel binnenstebuiten gekeerd en zorgde bij de opening voor een shock-effect. Nu staat ze symbool voor innovatieve hedendaagse architectuur en creativiteit en blijkt het de belangrijkste toeristische attractie van Parijs. Beaubourg besteedt aandacht aan zowat alle kunstvormen van beeldhouwkunst, architectuur, design en schilderkunst tot video, film, muziek, literatuur, theater en dans.

Meer over Centre Pompidou >

3) Musée d'Orsay

Naast het Louvre is dit het meest bezochte museum in PArijs. Natuurlijk omwille van haar kwaliteit maar ook een héél klein beetje omwille van haar ligging aan de Seine. Het Musée d’Orsay is een triomf van gerecycleerde architectuur. Het is ondergebracht in een voormalig treinstation op de linkeroever, de Gare d’Orsay, gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1900. Al in 1939 waren de platforms te kort en werd het station enkel nog gebruikt voor treinen naar de buitenwijken van Parijs. In 1973 werd het station gesloten en het museum opende eind 1986 haar deuren. Hier vind je Frankrijks nationale collectie schilderijen en beeldhouwwerken van tussen 1848 en 1914.

Meer over het museum D'Orsay >

4) Grand Palais


Dit is een buitenbeentje: Het Grand Palais werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1900 met een indrukwekkende classicistische stenen gevel, een metalen frame en een glazen art nouveau-dak. Op de vier hoeken staan enorme bronzen beelden van vliegende paarden en zegekarren. Je kan de indrukwekkende hal bezoeken tijdens de tentoonstellingen die om de drie à vier maanden wisselen.

Meer over Grand Palais >

5) Musée Picasso


Het Picassomuseum is een van de meest uitnodigende van Parijs. Het is gelegen in een prachtige residentie van een 17de eeuwse zoutbelastingsinner, en wordt daarom Hôtel Salé genoemd. Na de dood van Picasso, die een groot deel van zijn leven in Frankrijk had gewoond vanwege zijn afkeer voor Franco, verwierf de Franse staat als successierechten enkele van zijn werken - zowat 200 schilderijen, sculpturen, etsen, keramiek tekeningen en collages. Hiermee werd het Picassomuseum opgericht in 1986.

Meer over het museum Picasso >

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Parijs! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine
Alle andere artikels >

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!