TravelTalia logo
TravelTalia > Frankrijk > Parijs

5 gratis stadswandelingen in Parijs met bezienswaardigheden

Parijs is met de Notre Dame, het Louvre, Eiffeltoren en het Champs Elysées te groot om in één keer rond te stappen, laat staan alle bezienswaardigheden in één stadswandeling te bezichtigen. Daarom 5 gratis stadswandelingen in Parijs!

Slechts enkele dagen of een weekend in Parijs? Deze stadswandeling kies je!

Als je in Parijs wilt rondstappen om de bezienswaardigheden van Parijs te zien dan vraag je best even op voorhand af hoeveel dagen je tijd hebt om de lichtstad Parijs te verkennen en hoeveel dagen of uren je daarvan wenst te spenderen aan een stadswandeling in Parijs. Bezoek je Parijs voor één weekend of enkele dagen dan neem je best genoegen met onze stadswandeling in Parijs: belangrijkste bezienswaardigheden (8,9km). Deze brengt je in net geen 9 KM  door het centrum van Parijs. Je stapt langs de Notre Dame, het Louvre, de Seine en natuurlijk, hoe kan het ook anders, passeren we ook het kloppend winkelhart: de Champs Elysées. Enkel de Eiffeltoren zie je niet van dichtbij. Wel zie je hem regelmatig opduiken aan de horizon. 

Heb je Parijs reeds bezocht of je hebt zin in nog een wandeling de dag erna? Kies dan voor de stadswandeling in Quarier Latin en Notre Dame (6km). De Notre Dame en de Seine moeten het hier afleggen tegen prachtig onderhouden parken zoals Jardin du Luxembourg en Jardin des Plantes. Ook onze wandeling in MontMartre (3,2km) is een aanrader. Monumenten zoals de Moulin Rouge en Sacré Coeur worden met elkaar verbonden door smalle straatjes boordevol geschiedenis. Of wat dacht je er anders van om een wijngaard te zien in hartje Parijs?

De Eiffeltoren bezoeken wordt een daguitstap: natuur en boswandeling

Heb je even of wens je Parijs op je eigen tempo te bezichtigen? Dan raden we zeker onze natuurwandeling door Bois de Boulogne (11km) aan. Deze passeert de Eiffeltoren, Place Charles de Gaulle - Arc de Triomphe en de Champs Elysées. Ook stap je langs de mooiste stukjes van de Seine. Als toemaatje ontdek je ook het Vrijheidsbeeld van Parijs op de wandeling.

Wandeling Père Lachaise

Dit is inderdaad niet echt een stadswandeling in Parijs maar een wandeling in het kerkhof Père Lachaise (3,1km). Je stapt langs alle belangrijke graven en mist niets van de natuurlijke opbouw die dit kerkhof typeert. 


Gratis stadswandelingen in Parijs op PDF, GPX of tealtime stappen via je smartphone


Heb je graag zelf de keuze welke wandeling je aanvat afhankelijk van waar je bent? Bezoek dan onze pagina met gratis wandelingen in Parijs op kaart. Daar kan je alle gratis stadswandelingen vinden van Parijs. Per wandeling kan je kiezen of je deze download via PDF of GPX. Ook kan je deze realtime stappen met je smartphone en direct de details bekijken van alle musea, bezienswaardigheden of restaurants...

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Parijs! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine
Alle andere artikels >

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!