TravelTalia logo
TravelTalia > Spanje > Andalusië > Malaga
Sp > Andalusië > Malaga

Kloven en natuurgebieden rond Malaga

Spanje en Andalusië staan bekend om hun geweldige natuur en koven. Ook rond Malaga zijn er kloven te ontdekken en er is zelfs één wereldbekende bij: de El Chorro...

Kloof van El Chorro en het caminito del rey

De kloof van El Chorro is een prachtige kloof met bijhorend natuurgebied dat iedereen moet gezien hebben. Naast de alom gekende kloof en haar bergpad (caminito del rey) zijn er ook nog 3 prachtige bergmeren


caminito del rey: wandelen op dunne paden aan bergwanden en kloven

 
 El Chorro-kloof - Los Gaitanes Caminito del ReySinds de heropening van het bergpad in 2015 is dit ook perfect veilig. Daarvoor was het bergpad langs kloven en soms 100 meter boven de rivier El Chorro gekend als het gevaarlijkste bergpad in Europa. 

Wens je het pad te bewandelen dan kost je dit 10 Euro en je moet op voorhand reserveren. Je kan ook je geluk beproeven en om 9 Euro hopen op eventueel onverkochte tickets. Je kan tickets bestellen via de site die vermeld staat op de detailpagina van de El Chorro kloof.

TIP: je krijgt een valmhelm en zelfs kinderen kunnen de wandeling maken mits er toezicht is van een meerderjarige. Doe dit enkel als je 100% zeker bent dat je kind geen hoogtevrees heeft. Er zijn enkele angstige passages.

Gewoon wandelen in de bergen en langs de meren

Ben je niet gek op hoogtes en wens je liever te genieten van het uitzicht op de kloof en haar meren dan kan je in de buurt ook gewoon rondwandelen. Vanuit het dorpje El Chorro starten er eenvoudige wandelingen of je kan er gewoon wat rondhangen. Het is een leuke dagtrip want de uitzichten vanuit je wagen of de trein zijn reeds prachtig.  


Bezoek de kloof van El Chorro en wandel op het Caminito del Rey

Er is een parking aanwezig en er is een pendeldienst/trein vanuit Malaga dat je aan de ingang van de kloof brengt. De rit kost je 10 Euro heen/terug en duurt ongeveer 45 minuten enkel.

De trein vertrekt uit het María Zambrano treinstation

Montes de Malaga

Montes de MálagaDe montes de Malage zijn iets minder ruig dan de El Chorro-kloof in Los Gaitanes maar haar dennenbomen en watervallen geven dit stukje natuur iets uniek. Wandelen kan je op allerlei manieren. Korte afstanden met bijna geen niveauverschil tot lange wandelingen die zelfs ervaren stappers doen zweten.


Wij hebben een korte wandeling van 3km uitgeschreven dat je naar een uitzichtpunt (panorama) brengt met zicht op Malaga.

Er is geen publiek transport naar dit natuurgebied en ook niet echt een centraal punt om te starten. 

Meer over Montes de Malaga 

Wandeling in de Montes de Malaga

Torcal de Antequera

Als laatste nemen we de Torcal de Antequera onder de loep. Water en wind zwoegden eeuwen om de rotsen uit te houwen tot wat ze nu zijn. Het eenvoudigst is om met de wagen of bus richting het dorpje Villanueva de la Concepcion te trekken. Daar vind je de nodige informatie over de rotsen en eventuele wandelingen of uitzichten.


Meer over Torcal de Antequera

 

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Malaga! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!