TravelTalia logo
TravelTalia > Spanje > Andalusië > Malaga
Sp > Andalusië > Malaga

mooiste musea in malaga

Net zoals in elke stad zijn er in Malaga tal van musea die om een bezoek smeken. De vraag is echter of elk museum wel de moeite is als je maar enkele dagen tijd hebt op je stedentrip. We selecteerden er de mooiste en belangrijkste musea voor jou uit.

Malaga als museumstad

Met meer dan 25 musea is Malaga best wel een museumstad te noemen. Natuurlijk hebben grootsteden zoals Barcelona of Madrid er nog meer maar gezien Malaga eerder een provinciestad is, vinden wij dit toch vrij indrukwekkend. En pluspunt is ook dat musea een perfecte schuilplaats zijn op de warmste uren van de dag tijdens je stedentrip.

Museo de Picasso (Picassomuseum) & Geboortehuis van Picasso

Met kop en schouder steekt dit museum er bovenuit. Gewoon omdat Picasso in 1881 in Malaga geboren is en omdat deze kunstenaar ver boven de rest uitsteeg met zijn vele werken en uitvindingen. Voor de prijs moet je het al zeker niet laten want voor 6 Euro ben je binnen in de permanente collectie

Ook in het geboortehuis van Picasso kan je een paar uur verliezen. Tegenwoordig is hier de Fundacion Museo Picasso de Malaga ondergebracht dus je kan hier heel wat kunstwerken van de populaire kunstenaar bezichtigen: beelden, tekeningen, keramiek...

Meer info over het Picassomuseum >
Geboortehuis van Picasso >

Centre Pompidou Málaga


Een klinkende naam als museum en het is dan ook verbonden met het Centre Pompidou uit Parijs. Dit museum toont een 90tal werken uit de collectie van Parijs waar geen plaats voor was. Maar laat je niet misleiden. Dit museum is zeker geen afdankertje uit Parijs. De permanente collectie bevat namelijk werken van onder meer Pablo Picasso, Frida Kahlo, Francis Bacon, Alberto Giacometti, Georg Baselitz en René Magritte.

Dit museum vraagt 7 Euro inkom voor de permanente collectie.

Meer info over het Centre Pompidou

Carmen Thyssen museum

Geen groot kunstliefhebber of museummens? Dan stap je toch even binnen in het Carmen Thyssen museum want daar hangen prachtige schilderwerken uit de 19de eeuw dat je doen wegdromen van een romantisch Spanje. Het merendeel is namelijk Spaanse en Andalusische schilderkunst.


Normaal betaal je 6 Euro maar als je na 17 uur gaat, kan dit gratis.
TIP: als kunstliefhebber stap je véél vroeger binnen om zo de werken te kunnen doorgronden en bewonderen.

Meer over het Carmen Thyssen Museum

Gratis naar musea in Malaga? het kan best.

Malaga en Spanje in het algemeen hebben graag dat men hun kunstcollectie komt bewonderen. Daarom ook dat veel musea de deuren op regelmatige basis gratis opengooien.  Ben je in Malaga op zondag? Dan kan je zo goed als alle musea gratis bezoeken na 16 uur tot sluitingstijd. Dit is in de winter meestal tot 18 uur en in de zomer ligt dat al vlug rond 20 uur.


Maar sowieso zeker gratis naar een museum in Malaga kan je op:

Ook het Alcazaba in Málaga kan je gratis bezoeken vanaf 14 uur tot 18 uur. Dit is niet echt een museum met kunstwerken maar op zijn minst kan je het Alcazaba beschouwen als een openluchtmuseum.

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Malaga! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!