TravelTalia logo
TravelTalia > Spanje > Andalusië > Malaga
Sp > Andalusië > Malaga

Winter in Malaga: aangenaam overwinteren en goedkope stedentrip

Net zoals overal in Andalusië is de winter mild maar dankzij een microklimaat is het in Malaga nog net dat tikkeltje aangenamer... tips voor een stedentrip naar Malaga in de winter of om volledig te overwinteren in Malaga

Het microklimaat van Malaga zorgt voor zachte winters met veel zon 


Malaga licht gekneld tussen bergen in het noorden en de middellandse zee in het zuiden. De bergen in het noorden zorgen er voor dat de aangevoerde warme lucht uit Afrika blijft hangen in Malaga. Temperaturen van 15° of zelfs eens boven de 20° zijn geen uitzondering. 

Ook 's nachts wordt het nooit echt koud. Meestal zakt de temperatuur naar een 10-tal graden en met uitzondering eens 5°.

Nieuwjaar, Kerst en andere Spaanse feestdagen

Spanjaarden staan gekend om hun geloof en dat merk je ook aan het enthousiasme waar ze kerstmarkten en andere, meestal Christelijke, feestdagen vieren. Natuurlijk moet je hier niet rekenen op een witte kerst!


Op de Plaza de la Constitución vind je een grote kerstboom en ook in de omliggende dorpen kan je iets kleinere kerstmarktjes ontdekken. 

Genoeg van kerstmarkten maar toch nog zin om te shoppen dan kan je gewoon één van de vele winkelcentra bezoeken. Na 6 januari (Driekoningen) vind je hier vele koopjes.

Goedkope prijzen: hotels en vliegtickets

Net als overal in Spanje is het toeristisch seizoen in de zomer. Dat maakt dat de hotels goedkoper zijn in de winter. Ook voor de vliegtickets geldt hetzelfde. Deze tickets zijn niet in 1.2.3 uitverkocht en dus kan je er wel eens vinden aan lage prijzen.

Goedkope hotels en goedkope vliegtickets? Dat ruikt naar een goedkope stedentrip!

TIP: goedkope vliegtickets tellen niet op feestdagen. Dan zijn de tickets even duur of zelfs duurder dan in de zomer. Een dagje vroeger of later vertrekken is de boodschap.

Geen massa toeristen

Natuurlijk blijft Malaga populair maar het is toch een flink stuk minder over de koppen lopen dan in bijvoorbeeld de zomervakantie. 


Omdat de obers in bars en restaurants meer tijd hebben wordt je even vriendelijk bedient maar krijg je meer tijd om je maaltijd te nuttigen en hoef je niet steeds te reserveren. Ook is er minder lawaai van het herkenbaar Nederlands... Dit maakt Malaga in de winter nog meer een vakantiestrip.

Op zoek naar een actieve vakantie?


In de zomer kan het drukkend warm zijn in Andalusië of Malaga. De winter daarentegen zorgt voor een aangenaam temperatuurje om te sporten. Dit is hét moment bij uitstek om lange fietstochten of wandelingen te maken. 

Ook andere activiteiten zoals paardrijden of rijden met een quad wordt een stuk aangenamer als je niet steeds moet drinken of het zweet van je voorhoofd dient te vegen.

Wens je toch sneeuw en skiën in de winter?

Op nog geen 100 km ligt de Sierra Nevada. Hier kan je naar hartenlust winterpret beleven. Eigenlijk is het de perfecte combinatie want waar kan je anders eenvoudig van sneeuwsport een daguitstap maken of slechts één overnachting te nemen.


Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Malaga! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!