TravelTalia logo
TravelTalia > Spanje > Andalusië > Malaga
Sp > Andalusië > Malaga

Openbaar vervoer in Malaga: bus, metro, trein en taxi

De wagen gebruiken in Malaga om kleine afstanden te overbruggen is geen goed idee. Het openbaar vervoer vormt daarbij een handig alternatief voor personen die moeilijk te been zijn of gewoon geen zin hebben om te stappen. Begrijpelijk als je weet dat de temperatuur regelmatig boven de 35° is.

Malaga te voet

Alle musea en bezienswaardigheden in Malaga liggen dicht bij elkaar. Dit maakt dat je op zich geen openbaar vervoer zal nodig hebben tijdens je stedentrip. Als je de bergjes waar de kastelen te bezichtigen zijn even links laat liggen kan je zeggen dat Malaga vlak is en perfect te bewandelen is. Ook voor personen met een beperkte mobiliteit. Al is het zoals in elke stad soms balen omdat er van alles op de voetpaden staat.

De bus in Malaga

In Malaga neem je de bus als je naar enkele dichtbij gelegen dorpjes wenst te gaan of naar een kustdorpje in Costa Del Sol zoals Benalmadena of Torremolinos. Ook voor uitstappen in de buurt van Malaga gebruik je het openbaar vervoer zonder problemen. Er is een goede dienstverlening 


Locatie van het Alameda Principal busstation (belangrijkste busstation in Malaga)

Trein in Malaga

De trein gebruik je tijdens een stedentrip in Malaga hoofdzakelijk om van en naar de luchthaven te gaan. Maar ben je langer in Malaga dan kan je de trein ook gebruiken om daguitstappen naar nabij gelegen steden te doen. Hoe dan ook neem je best het María Zambrano treinstation

Website van RENFE voor de dienstregeling van de trein >

Een ticket kost nog geen 2 Euro en voor naar de kust te sporen ben je ongeveer 4 Euro per persoon kwijt. 

TIP: gebruik de rechtstreekse trein voor je uitstap naar El Chorro kloof en Los Gaitanes (Caminito del Rey) 

Metro in Malaga

De metro in Malaga staat nog in haar kinderschoenen want de eerste metrolijn ging pas in 2014 open. Er zijn op dit moment ook nog maar 2 lijnen beschikbaar en deze zijn vooral handig voor personen die de voorsteden wensen te bereiken. Het centrale punt is El Perchel.


De prijs voor één ticket is 1,35 Euro

Taxi's in Malaga 

Taxi's zijn wit en hebben een blauwe streep diagonaal op hun voorportier. Als het lampje bovenaan groen is, dan is de taxi beschikbaar. 

Reken op minstens 5 Euro voor een korte rit binnen het stadscentrum. Er is een vrij ingewikkelde prijsberekening dus een exacte prijs is moeilijk te geven. Maar het komt er ongeveer op neer dat je een startbedrag betaald en dan een prijs per km. Vraag sowieso de prijs op voorhand aan de taxibestuurder als je een taxi roept op straat.

  • Rate 1 (weekdagen van 6 tot 22 uur) start 1.5 Euro + 0.86 Euro per km
  • Rate 2 (alles behalve bovenstaande) start 1.85 Euro + 1.06 Euro per km

Een rit naar of van de luchthaven kost je dan 17 Euro Als je tussen 22 uur en 6 uur 's morgens een taxi neemt, komt er nog een toeslag van 2 Euro bij. Dit gebeurt ook op zon- en feestdagen. Er is namelijk een minimumbedrag bepaald voor taxi die van en naar de luchthaven rijden.

Een goed taxi bedrijf is Taxi Union >

Alternatief is Uni Taxi >

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Malaga! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!