TravelTalia logo
TravelTalia > Spanje > Andalusië > Malaga
Sp > Andalusië > Malaga

Hoe kies je een goed hotel in Malaga

Malaga is een stad die je zowel kan bezoeken als stedentrip als zonvakantie om van strand en zee te genieten. Enkel tips en tricks voor een goede overnachting in Malaga.

Je wenst het goedkoopste hotel in Malaga? 

De goedkoopste hotels van Malaga vind je natuurlijk buiten het oude stadscentrum maar op zich is dit geen probleem. Als je bijvoorbeeld kiest voor de Ibis Budget (45 Euro) tussen het stadscentrum en de luchthaven kan je goedkoop overnachten maar ben je toch vrij snel in het oude centrum van Malaga omdat er voldoende bussen en zelfs een nieuwe metro rijdt. 


Ook als je meer het binnenland in zoekt, kan je veel goedkope en degelijke hotels vinden zoals Hotel An Santo? Dit hotel ligt ook nog eens eenvoudig dicht bij de autostrade dus je kan eenvoudig andere steden zoals Sevilla of Cordoba bezoeken vanuit malaga. Voor deze hotels raden we wel aan de eigen wagen of een huurwagen te gebruiken.

De goedkoopste hotels in Malaga vind je door:

  • aan de luchthaven te boeken (er is voldoende openbaar vervoer aanwezig)
  • In het oosten van de stad te boeken (ook buiten het centrum maar iets minder vervoer mogelijk)
  • Vroeg op voorhand te boeken
  • op zoek te gaan naar een pakketvakantie dicht bij Malaga
  • Meer het binnenland in te zoeken

TIP Onderschat de afstanden niet in warm weer. 5Km stappen en 's avonds terug (10km in totaal dus) is al aardig wat als het 30° is in de zomer. Neem dan zeker het openbaar vervoer in Malaga of huur een wagen in Malaga

Kom je vooral naar Malaga voor de stranden?

Dan boek je natuurlijk dicht bij de zee. Als je wilt gaan zonnebaden, heb je meer gerief mee dan dat je enkel iets gaat gaan drinken of eten in Malaga. Het is dan eenvoudiger om iets langer te stappen richting centrum dan richting stranden. De drukst bezochte stranden zijn Playa de la Malagueta en Playa La Caleta maar er zijn veel mooie stranden in Malaga

Opgelet met lang wachten voor je hotel te boeken

Vanaf april tot en met oktober is het druk in Malaga en zijn veel hotels vlug volgeboekt. Daarbuiten hebben de hotels  ook een goede bezetting omwille dat Malaga een perfecte plaats is om te overwinteren dus lang wachten met je hotel is niet zo slim. Zeker als je graag in het centrum wenst te overnachten.

Overweeg ook zeker een vlucht+hotel (vliegvakantie) in Malaga want door de centrale ligging van Malaga in Costa del Sol zij er veel pakketreizen en lastminutes in Andalusië (Costa del Sol)  te vinden. Je overnacht dan wel niet in het centrum van Malaga, je kan Malaga meerdere malen bezoeken tijdens je zonvakantie en zolang je een hotel langs de kust neemt zoals in Torremolinos of Benalmadena ben je in een knip in Malaga (auto of openbaar vervoer). 

Zeker Benalmadena is een waardig alternatief want er is ook veel te beleven.

Hotels in Malaga >

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Malaga! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!