TravelTalia logo
Magazine > Technologie

Smartphone of tablet: batterij sparen in 5 tips

Smartphone of tablet: batterij sparen in 5 tips
Elke dag vind je in het nieuws of op één of andere blog een artikel over hoe je batterij van je smartphone of tablet te sparen. Allen zijn deze soms technisch en gericht op een bepaald model. Wij geven hier enkele algemene richtlijnen die iedereen kan gebruiken.

TIP 1: behoud de kwaliteit van je smartphone of tablet en gebruik je batterij
Denk niet altijd aan hoe je de batterijduur kan verlengen en hoe veel keer je de tablet of smartphone  moet opladen. Gebruik je tablet of smartphone zo veel je wenst en zonder limieten want het onding kost veel geld. Dus in tegenstelling tot andere sites hier onze gebruikstips in verband met je batterijduur:

TIP 2: het opladen zelf 
Natuurlijk zal je smartphone of tablet ooit met een lege batterij komen te zitten en dien je deze op te laden. Enkele tips die je kan gebruiken om je batterij op te laden:

TIP 3: een smartphone of tablet gebruiken kost je bijna niets
Een smartphone een volledig jaar opladen kost je nog niet één euro. Het scherm is dan ook maar een fractie van je mastodontische smart TV.

Voor een tablet betaal je net iets meer: bijna 3 euro per jaar bij intensief gebruik 

TIP 4: WIFI en Bluetooth uit als je deze het komende uur of uren niet nodig hebt.
Je toestel hoeft niet voortdurend een wifi netwerk te zoeken als je met de wagen op de snelweg bent of als je aan het wandelen bent in een winkelstraat. 

Plaats de wifi en Bluetooth uit bij vertrek en plaats deze weer aan als je ergens toekomt waar je eventueel een netwerk wenst te gebruiken. Het zoeken naar netwerken en vooral het komen en gaan van verschillende gevonden netwerken maakt het leven van je batterij zwaar.

TIP 5: Apps op de achtergrond zijn handig maar verbruiken (veel)
Heb je enkele apps zoals Facebook, Google maps of Instagram op je toestel dan is de kans groot dat ze ook bij niet gebruik gegevens gaan ophalen of versturen (je locatie, nieuwe berichten, … ). Kijk op je smartphone of alle apps of ze opdrachten uitvoeren op de achtergrond. Kijk ook goed tussen de instellingen of ze dit ook mogen doen als de app niet open staat. Veel mensen leven namelijk nog in de veronderstelling dat een app die niet open is, niets meer kan doen op je tablet of smartphone.

Denk maar eens aan hoe Google aan haar verkeersinformatie komt. Juist: omdat zo goed als iedereen haar Google Maps gebruikt zonder restrictie. 

TIP 6: verrassingstip
Onze 5 tips krijgen een broertje: Tip 6. Een nakomertje want de titel veranderen we niet meer. Het is dan ook een buitenbeentje die Tip 6.

Wat veel mensen namelijk vergeten is dat de smartphone of tablet zo vlug batterijduur verliest omdat er elke 5 minuten gekeken wordt of er niet een nieuw mailtje binnen gekomen is, geen verjaardag te vieren is op Facebook, een prachtige foto van hun middagmaal online wensen te plaatsen... Telkens gaat het scherm aan en werken er enkele apps de opdrachten uit.

Iedereen die zijn smartphone al eens ergens vergeten is, weet welke verrassing hij ziet na terugkomst. Een batterij die bijna niet gedaald is.

Maar nogmaals: gebruik je toestel zo veel mogelijk want het is waarschijnlijk het duurste dat je op op zak hebt eens je de voordeur achter je dicht slaat.

Facebook icon Deel op Facebook >
TravelTalia Magazine

Alle andere artikels in Technologie >
Overzicht magazine >

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!