TravelTalia logo
Magazine > Technologie

vpn gebruiken op smartphones zoals I-phone en Android

vpn gebruiken op smartphones zoals I-phone en Android
Als je op vakantie gaat, al is het maar een daguitstap, is de kans groot dat je even gebruik zal maken van een openbaar wifi-netwerk in een café, hotel, restaurant of museum. Dit is standaard NIET veilig. Om veilig te surfen op een openbaar wifi-netwerk gebruik je best een VPN app.

Wat is VPN?
De afkorting VPN staat voluit voor Virtual Private Network of in het Nederlands Virtueel Particulier Netwerk. VPN maakt gebruik van een reeds bestaand netwerk, doorgaans het internet, om informatiedeling tussen 2 partijen mogelijk te maken zonder dat iemand anders (persoon of netwerk) de verstuurde gegevens kan lezen. 

De verzonden data wordt zo beveiligd dat de integriteit, autorisatie en authenticiteit van de data over het internet gewaarborgd blijven. Jij zal tijdens het surfen ook totaal geen hinder ondervinden van de VPN dat actief is.  

Hoe werkt VPN op een smartphone?
Om VPN te gebruiken op een smartphone zijn er verschillende apps te koop. Je kan deze app activeren voor je op een openbaar wifi-netwerk gaat met je smartphone. Gedaan met surfen? Schakel de app gewoon weer uit. Heb je een VPN-app met onbeperkte data dan kan je hem zelfs laten openstaan.

Waarom gebruik je een VPN op je smartphone?
Als je regelmatig gebruik maakt van openbare wifi-netwerken bestaat de kans dat je met je smartphone of GSM op een wifi-netwerk komt dat misbruikt wordt door misdadigers. 

Als je via dit openbaar wifi-netwerk dan gevoelige gegevens verstuurd, kunnen deze gebruikt worden door de misdadigers om je geld af te troggelen. Enkele voorbeelden van data waar de criminelen op uit zijn op een openbaar wifi-netwerk:

Met deze laatste gegevens kunnen ze diensten activeren zoals een 900 nummer waardoor je een wel héél zware telefoonrekening gepresenteerd krijgt.

Wat is de beste keuze van VPN-app?
Wij geven de voorkeur aan TunnelBear als VPN-app omdat deze op alle apparaten en systemen werkt en je kan ook gebruik maken van 500MB gratis data per maand. Voor velen onder ons is dit ruim voldoende. Al moet je natuurlijk geen films beginnen kijken. Wil je ongelimiteerde data? Dan kost je dit 10 dollar (ongeveer 7 euro) per maand. Dit bedrag ligt zelfs nog gevoelig lager als je direct een jaarabonnement neemt.

Surf naar de website van TunnelBear om de app te installeren op je laptop.

Je kan de app ook direct gratis downloaden via de webshop van Google of Apple.
Type gewoon TunnelBear in en tik de app aan met als titel ‘TunnelBear Free VPN’

Facebook icon Deel op Facebook >
TravelTalia Magazine

Alle andere artikels in Technologie >
Overzicht magazine >

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!