TravelTalia logo
TravelTalia > Spanje > Barcelona

Van de luchthaven El Prat naar het centrum van Barcelona

Als je toekomt op de luchthaven El Prat heb je verschillende mogelijkheden om naar het centrum van Barcelona te gaan. Sinds enkele jaren heb je de metro maar een taxi is zeker ook een optie.

De internationale luchthaven van Barcolana El Prat ligt op een kleine 20 km van het centrum van Barcelona. Je hebt meer dan 5 mogelijkheden om vanuit de luchthaven naar het centrum te gaan. De één al wat sneller of comfortabeler dan de andere. We geven hier de belangrijkste transportmogelijkheden:

Met de Aerobus van El Prat naar het centrum of van het centrum naar de luchthaven

De eenvoudigste manier is om de Aerobus te nemen. Deze maalt supersnel de afstand tussen de luchthaven en het centrum af en hij vertrekt aan zowel terminal T1 als T2 en heeft verschillende stopplaatsen in het centrum (Plaça d’Espanya, Urgell, Plaça Universitat en Plaça Catalunya). Een ticket voor de Aerobus kost je 5,90 euro enkel. Heen en terug (retour) kost je 10,20 euro. Je kan op voorhand tickets bestellen via de website Aerobus BCN

De Aerobus rijdt tussen 5 uur ‘s morgens en 00:30 ‘s avonds. Er vertrekt om de 5 minuten een bus dus lang moet je nooit wachten. De rit zelf duurt ongeveer 35 minuten.

Je herkent de Aerobus aan haar blauwe kleur. Lichtblauw (A2) rijdt naar terminal T2 en de donkerblauwe (A1) rijdt naar terminal T1

Van de luchthaven naar het centrum van Barcelona met de metro

Sinds 2016 kan je ook met de metro naar het centrum vanuit de luchthaven en terug. De lijn L9 brengt je naar de stadsrand waar je dient over te stappen naar een andere metrolijn om naar je bestemming in het centrum van Barcelona te geraken. 

Elke 4 minuten kan je op een metro springen. Een metro ticket kost je echter iets meer dan een standaard ticket namelijk 4,50 euro. De ingang naar de metro bevindt zich in Terminal 1 op de begane grond bij de bussen, in Terminal 2 naast het treinstation van Renfe.

OPGELET: wens je met de metro ook terug naar de luchthaven? Hou dan rekening met de overstap(pen) zodat je niet te laat komt. De eenvoudigste manier is, als je toekomt, de reistijd in de metro op te nemen. Zo hebben je een realistische schatting van de reistijd.

Lees alles over de metro in Barcelona

Met de taxi naar het centrum van Barcelona

Heb je veel bagage en ben je met meerdere personen is een taxi geen slecht idee. Als je op een nachtelijk uur toekomt zullen de taxi’s ook je enigste manier zijn om naar het centrum van Barcelona te geraken. Je hebt wel nog de nachtbus maar door de vele stopplaatsen en ingewikkelde route ben je al vlug 45 minuten kwijt op de bus en dit is zonder wachttijden. 

Reken op 30 tot 40 euro om met de taxi naar het centrum (of omgekeerd) te rijden en een extra euro per koffer. Hier is de luchthaventax wel al inbegrepen. In ons artikel over je verplaatsen in Barcelona vind je ook de nodige informatie om een taxi te reserveren.

Auto huren op de luchthaven

Als je enkel Barcelona wenst te bezoeken heb je echt geen wagen nodig maar wens je verder te reizen of de omgeving te zien? Dan kan je een auto huren in Barcelona.

 

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Barcelona! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine
Alle andere artikels >

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!