TravelTalia logo
TravelTalia > Spanje > Barcelona

Activiteiten in Barcelona

Naast de vele bezienswaardigheden en musea dat Barcelona rijk is, kan je ook enkele activiteiten ondernemen die je stedentrip uniek maken. We lijsten de belangrijkste activiteiten op

Kabelbanen van Barcelona en de treintjes van Barcelona

Een ‘must have done’ in Barcelona is minstens één ritje op een teleferic of kabeltreintje. Barcelona heeft verschillende kabelbanen waarvan er twee gewoon als openbaar vervoer beschouwd worden. 

Als je een onvergetelijk zicht wenst op Barcelona dan is Telefèric de Montjuïc de kabelbaan dat je neemt. Voor 8,20 euro (12,50 heen/terug) . De kabelbaan gaat van Avinguda Miramar naar het kasteel van Montjuïc en terug. De openingsuren hangen af van het seizoen:

Alle kabelbanen in Barcelona >

Aquarium van Barcelona

Het aquarium, geopend in 1995, telt vijfendertig bassins met zes miljoen liter zeewater, elfduizend vissen waaronder ook een tiental haaien, kreeftachtigen en weekdieren. Het aquarium pretendeert het grootste van Europa te zijn. Ieder bassin simuleert een ander zeegebied. De populatie verorbert twee ton voedsel per week. Een computer regelt de belichting om de natuur zo getrouw mogelijk na te bootsen.


Tibidabo amusement park


Geen 'must do' vinden we maar als je meerdere dagen in Barcelona bent, zeker de moeite. Dit meer dan 100 jaar oude pretpark is niet te vergelijken met Disneyland of Walibi. Beschouw het Tibidabo park eerder als een rustmoment als je Barcelona meerdere dagen bezoekt met kinderen.

De mooiste uitkijkpunten van Barcelona

Barcelona is omringd door heuvels en bergen  maar ook enkele parken liggen perfect om een uitzicht te krijgen op de stad Barcelona. Een prachtig uitkijkpunt is Mirador del Migdia op Barcelona vanop de berg Montjuïc.

Alle uitkijkpunten in Barcelona >

Boottochten in Barcelona

De zee en haven is uitermate belangrijk voor Barcelona. Een rondvaart in de haven van Barcelona en langs de vele stranden is dan ook een uitgelezen manier om Barcelona op een relaxe manier te ontdekken en te bekijken. De oude haven (Port Vell) mag je zeker niet missen maar als je wenst, kan je nog ver daar buiten varen…

Stranden van Barcelona

Natuurlijk is de zee en haar strand de manier om te genieten van enkele activiteiten in Barcelona. Zeker op de belangrijkste stranden van Barcelona heb je tal van mogelijkheden tot wateractiviteiten

Fiets of Vespa huren in Barcelona

Het weer is meestal zo goed dat je niet opgesloten wenst te zitten in een musea of bezienswaardigheid. Heb je meerdere dagen de tijd dan raden we echt aan om de omgeving van Barcelona te ontdekken op de fiets of Vespa

Alle activiteiten in Barcelona

Dit is natuurlijk slechts een kleine greep uit de activiteiten dat Barcelona te bieden heeft. Wil je de volledige lijst en ook de activiteiten op kaart? Ga dan naar onze pagina activiteiten in Barcelona voor meer details.


 

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Barcelona! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine
Alle andere artikels >

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!