TravelTalia logo
TravelTalia > Spanje > Barcelona

De voordeelkaarten van Barcelona: Barcelona City Pass en Barcelona Card

Tegenwoordig heeft elke stad een voordeelkaart(city pass) waarmee je, na aankoop, gratis gebruik kan maken van het openbaar vervoer en gratis of met korting bezienswaardigheden kan bezoeken. Ook Barcelona heeft zo’n voordeelkaart. Maar is deze city card / pass wel interessant?

De verschillende voordeelkaarten van Barcelona

Barcelona is een grote stad met veel bezienswaardigheden en één van de belangrijkste toeristische steden wereldwijd. Logisch dat Barcelona niet één maar twee voordeelpassen heeft. Waar je bij de Barcelona City Pass vooral de twee belangrijkste bezienswaardigheden gratis kan bezoeken, kan je met de Barcelona Card veel bezichtigen in Barcelona.

Gratis openbaar vervoer of hop-on-hop-off bus in Barcelona

In beide passen zit een handig voordeel namelijk het vervoer door Barcelona. In de Barcelona City Pass is dit het gratis gebruik van de hop-on-hop-off bus voor één of twee opvolgende dagen. Als je kiest voor de Barcelona Card is dit gratis openbaar vervoer zoals metro, bussen, trein, ... 

Een 10-beurtenkaart voor de metro in Barcelona kost je net geen 10 euro en voor twee dagen Barcelona heb je aan 3 van deze kaarten voldoende. Reken dus op 15 euro per persoon om je te verplaatsen in Barcelona. De hop-on-hop-off bus kost je 28 euro per dag.

TIP: de bezienswaardigheden van Barcelona liggen niet ver van elkaar en bij mooi weer is de stad gezellig om rond te wandelen. Het is dus niet zo dat je absoluut een vervoersmiddel nodig hebt in Barcelona.

Barcelona City Pass

Dit is een voordeelpas voor Barcelona waar je de top 20 bezienswaardigheden van Barcelona kan bezoeken in twee of drie dagen. De voordeelpas kost je 109 euro wat een stevig bedrag is. Om je te verplaatsen in Barcelona kan je gebruik maken van de hop-on-hop-off bus in Barcelona. Deze busservice kan je dan één dag gebruiken en hij rijdt frequent tussen alle belangrijke bezienswaardigheden. 

Er is ook een retour (heen/terug) ticket voorzien om van de luchthaven naar het centrum van Barcelona te pendelen.

Volgende bezienswaardigheden zitten vervat in de Barcelona City Pass:
We plaatsen ook de standaardprijs voor de twee belangrijkste bezienswaardigheden van Barcelona bij

  • Sagrada Família (normale prijs 15 euro pp -> standaard inkomprijs zonder torens)
  • Parc Güell (normale prijs 7 euro pp)
  • kortingen op musea zoals Picasso Museum, Miró Museum en MNAC
  • kortingen op Casa Milà, Casa Batlló en de Camp Nou Tour 

Ook krijg je korting op bepaalde diensten die je misschien wenst te gebruiken in Barcelona zoals begeleide wandelingen of fietstochten.

OPGELET: de toegang tot Sagrada Família is enkel de basistoegang. Je kan dus niet naar de torens om van het uitzicht te genieten en je krijgt ook geen audio maar dit vinden we minder erg. Kinderen tot 10 jaar kunnen sowieso gratis binnen.

Barcelona Card

De voordeelpas Barcelona Card is de officiële voordeelkaart van Barcelona. Met deze kaart krijg je een magere korting (soms maar 1 euro!) bij de Sagrada Família, Casa Milà, Casa Batlló en het Palau de la Música Catalana of Park Güell. 

Zo goed als alle andere bezienswaardigheden en musea kan je gratis bezichtigen. Maar let er wel op dat de Barcelona Card niet steeds een ‘skip the row’ voordeel heeft.  Plus dient het ook gezegd te worden dat er veel bezienswaardigheden en musea tussen zitten dat je zelf in je eigen land of stad niet zou bezoeken.... 

Met de Barcelona Card kan je overal in het centrum gebruik maken van het openbaar vervoer van Barcelona zoals metro en bussen.

Voor de Barcelona Card 72 uur (3 dagen) betaal je 45 euro. 

TIP: de Barcelona Card omvat ook de kabelbaan want dit is in Barcelona gewoon openbaar vervoer...

Zijn deze voordeelkaarten echt wel voordelig tijdens je stedentrip?

Bovenstaande voordeelpassen kun je niet echt voordelig noemen tenzij je uw schema volledig inplant volgens de beschikbare bezienswaardigheden. Dit betekent voor de Barcelona Card vooral véél bezoeken en dus je stedentrip in Barcelona barstensvol steken.  Voor de Barcelona City Card betekent dit meer dan 20 bezienswaardigheden of musea bezoeken. 

We vinden het beter om zelf even vooraf te plannen wat je wenst te bezoeken en de belangrijkste bezienswaardigheden die je niet wenst te missen of waar lange wachtrijen zijn op voorhand te boeken via de officiële website.

Je wenst echt wel veel te bezoeken? Dan toch de Barcelona Card...

Als je dan toch veel wenst te zien in Barcelona kan je de Barcelona Card kopen en deze gebruiken om twee dagen echt veel te zien en de derde dag heb je dan ook nog eens gratis openbaar vervoer. 

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Barcelona! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine
Alle andere artikels >

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!