TravelTalia logo
TravelTalia > België > Brugge

Boottocht of rondvaart op de Brugse reien in Brugge

Ah Brugge, het Venetië van het Noorden... Het is dan ook een must voor elke bezoeker om langs de Brugse reien te wandelen tijdens een bezoek. Maar is een boottocht of rondvaart in Brugge op de reien ook niet te overwegen?

Welke boot kies je?

Ook hier, net als bij de paardenkoetsen, heeft de stad Brugge de keuze eenvoudig gemaakt. Je kiest niet. Elk bootje vaart de zelfde route en heeft de zelfde prijs. De stad deelt namelijk concessies uit aan de rederijen. 


Wat wel je keuze kan bepalen is waar je op dat moment bent. Er zijn namelijk meerdere aanlegplaatsen.

Waar starten de boottochten: aanlegplaatsen

Er zijn verschillende aanlegplaatsen waar je de boot kan nemen maar de meest vanzelfsprekende is de Rozenhoedkaai want daar is het episch centrum van het Venetië van het Noorden met haar reien en Minnewater. Ook aan het Groeningemuseum en het Sint-Janshospitaal zijn gemakkelijke opstapplaatsen.

Aanlegplaats boten Rozenhoedkaai >

Aanlegplaats St Janshospitaal >

Aanlegplaats Groeningemuseum >

Wanneer varen de bootjes op de Brugse reien

Van maart tot en met half november kan je dagelijks een boottocht nemen als het weer het toelaat. Buiten deze periode zijn de rondvaarten iets onregelmatiger omwille van de weersomstandigheden maar men probeert elk weekend en feestdagen de bootjes in het water aan vaarklaar te hebben.


Als er gevaren wordt is dit tussen 10 uur 's morgens en 17:30 's avonds. 

Duur en prijs van een rondvaart: 30 minuten voor 8 euro

Dat lijkt kort maar op zich is het historisch centrum van Brugge niet zo groot en dan is een half uurtje varen best voldoende.


Kinderen jonger dan 12 jaar betalen slechts 4 euro en kinderen onder de 4 jaar varen gratis mee als kan het zijn dat bij drukke dagen gevraagd wordt om je kind (-4 jaar) op je schoot te houden om de capaciteit van de boot optimaal te benutten. 

Ietsje anders: Boottocht richting Damme
Je kan ook een boottocht maken naar Damme vanuit Brugge. Je dient dan wel naar de stadsrand te gaan om de toeristische boot te nemen richting Damme.

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Brugge! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine
Alle andere artikels >

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!