TravelTalia logo
TravelTalia > België > Brugge

Buiten het centrum: Dagje naar zee met Zeebrugge, Oostende en Blankenberge

Waar veel citytrippers naar Brugge niet bij stil staan is dat op iets meer dan 20 km afstand de Belgische Kust lonkt met steden zoals Oostende, Blankenberge en Knokke-Heist binnen handbereik

Is het zinvol om naar de Kust te gaan tijdens je trip naar Brugge?

Om deze vraag te beantwoorden moeten we wel weten hoelang je naar Brugge gaat. Ben je slechts 2 dagen in Brugge dan denken we dat Brugge te veel te bieden heeft om een dag te spenderen aan de Belgische Kust maar ga je langer dan zijn er verschillende redenen:


Beter weer aan de Belgische Kust

Belgische Kust heeft een ander weertype en aan de Kust kan het zonnig zijn terwijl in Brugge de regen naar beneden komt. Even het weerbericht checken als dit de bedoeling is.

Weg van de drukte: natuur aan de kust 

Toegegeven dat bij mooi weer de drukte aan de Belgische Kust niet veel minder is dan in Brugge maar de kust heeft enkele leuke natuurgebieden en duinen waar je flink op adem kan komen. Plus moet het gezegd worden: stap 5 meter van de dijk en je hebt op slag minder volk om je heen. Oostende verkennen met onze stadswandeling is een echte aanrader.


Natuur aan de Belgische Kust >

Natuurgebied Het Zwin >

Welke kustgemeentes kies je?

De steden Oostende, Blankenberge en Knokke-Heist zijn dan jouw reisdoel maar aangezien België over een ware kusttram beschikt, zijn andere kustgemeentes ook perfect bereikbaar. Kies je voor Oostende mag je ook een uitstap naar Bredene en haar duinen niet overslaan. Er is een veerdienst voorzien tussen Oostende en Bredene.


Alles over de Belgische Kust >

Wandelen aan de Belgische Kust


Als je dan toch richting Kust trekt, kan je maar beter ook even de beentjes strekken in de natuur. Zoals hierboven reeds aanbevolen, is het natuurgebied Het Zwin een topper maar je kan ook in de duinen van Bredene wandelen of de natuur rond het Zwin doorstappen

Richting Belgische Kust vanuit Brugge met de trein

Brugge heeft een fantastische spooraansluiting naar de kust. Op slechts 15 minuten sta je al met je voeten in de zee en voel je zand tussen je tenen. Net je trein gemist? Geen probleem: elk half uur kan je een trein richting Kust nemen.

Het station van Brugge is vlot bereikbaar vanuit het centrum van Brugge. Zelfs te voet al kan je kiezen voor het beschikbare openbaar vervoer. 

Richting Kust vanuit Brugge met de fiets


Met slechts 25km of minder is fietsen naar de Kust zeker een optie waard als het mooi weer is. Hou wel rekening dat de wind aardig kan blazen op het vlakke Vlaanderen. Ben je niet goed getraind of voorspellen ze echt zwoel zomerweer? Overweeg dan zeker een e-bike te huren in plaats van een gewone fiets te huren in Brugge. Dan kom je lekker fris aan. Bijkomend voordeel van de fiets is dat je ook een route kan uitstippelen met leuke passages in het Brugse Ommeland.

Richting Kust met de auto

Niet echt onze favoriet om je wagen van stal te halen om een dag naar de Belgische Kust te gaan tenzij je ook van plan bent om tussenstops te maken in het Brugse Ommeland of de Westhoek. Zeker op dagen met mooi weer , is file op de autosnelweg niet ondenkbaar en dat zet zich dan door op kleinere wegen richting Brugge.


Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Brugge! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine
Alle andere artikels >

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!