TravelTalia logo
Frankrijk > Nord-Pas-de-Calais > Roubaix > Bezienswaardigheden
Fr > Nord-Pas-de-Calais > Roubaix
Bezienswaardigheden in Roubaix
De gotische Sint-Maartenskerk werd in 1848 verbouwd in neogotische stijl onder architect Charles Leroy. In de kerk bevindt zich een houten retabel van Johannes de Doper, een werk uit Antwerpen.
Als voormalige katoenspinnerij verschijnt de fabriek Motte Bossut als één van de juwelen van de industriële architectuur van het noorden van Frankrijk. De fabriek werd geleidelijk uitgebreid tot 1920 maar was ook één van de vele slachtof...
Het kasteel is gebouwd in 1878 voor Charles Prouvost en zijn vrouw.
Renaissance herenhuis met als bouwheer Pierre Catteau. Bij zijn dood wordt het gebouw omgevormd tot gerechtsgebouw en het park opengesteld voor het grote publiek.
Rang des drapiers is een lijn van 18 woningen gebouwd in 1880 door rijke bourgeois, fabrikanten of handelaren in eclectische stijl. De overvloed aan decoratieve details weerspiegelt de wens van de eigenaren om hun rijkdom of macht te t...
Het stadhuis is gebouwd van 1924 tot 1932. Architect Emile Dubuisson liet zich inspireren door de Vlaamse huizen met hun driehoekige trapgevels. Het 104 meter hoge belfort staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.
Het station is gebouw in 1842 in opdracht van de Railway Company Lille. Het spoor loopt tussen Valenciennes tot de Belgische grens. Het huidige gebouw werd geopend in 1888.

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!