TravelTalia logo
Frankrijk > Nord-Pas-de-Calais > Roubaix
Fr > Nord-Pas-de-Calais > Roubaix
Ontdekken in Roubaix
Populaire merken in verschillende kleine tot middelgrote winkels. Totaal meer dan 130 merken en steeds wisselende collecties.
Ontdek de grote merken in L'Usine Roubaix. Hier is winkelen ook recreatie en ontspanning.
In het adembenemende decor van het voormalige art-decozwembad, dat in 1932 door A. Baert werd gebouwd, presenteert het Musée d'Art et d'Industrie zijn collectie toegepaste kunsten (tekeningen, textiel, keramiek) en Schone Kunsten.
Daar waar sinds 1900 de in meubelstoffen gespecialiseerde weverij Craye was gevestigd, bevindt zich nu La Manufacture des Flandres, een museum en atelier waar de herinnering aan de textielindustrie van Roubaix en omstreken levendig wordt ...
Het 30 hectaren grote Parc Barbieux uit de 19de eeuw is sedert 1994 een Wereld Natuurerfgoed.
De gotische Sint-Maartenskerk werd in 1848 verbouwd in neogotische stijl onder architect Charles Leroy. In de kerk bevindt zich een houten retabel van Johannes de Doper, een werk uit Antwerpen.
Als voormalige katoenspinnerij verschijnt de fabriek Motte Bossut als één van de juwelen van de industriële architectuur van het noorden van Frankrijk. De fabriek werd geleidelijk uitgebreid tot 1920 maar was ook één van de vele slachtof...
Het kasteel is gebouwd in 1878 voor Charles Prouvost en zijn vrouw.
Alles ontdekken in Roubaix

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!