TravelTalia logo
Frankrijk > Calvados (Normandië) > Saint-Laurent-sur-Mer
Fr > Calvados (Normandië) > Saint-Laurent-sur-Mer

Wandeling langs Omaha Beach en monumenten van D-Day (4.3KM)

Kaart en locatie van Wandeling langs Omaha Beach en  monumenten van D-Day (4.3KM)
Wandeling langs Omaha Beach en  monumenten van D-Day (4.3KM) Pakkende wandeling langs de stranden van D-Day (Omaha Beach). We wandelen door de duinen iets hoger dan het strand zelf. Is de zee kalm en het strand voldoende breed kan je daar ook wandelen. Het zal veel vlotter gaan dan in de duinen maar hou rekening met een opkomende zee en dan is het strand op sommige plaatsen erg dun.

We passeren ook enkele monumenten als we na de duinen en het strand landinwaarts trekken. Onder andere het
1st Infantry Division Monument en Widerstandsnest 62. Beiden geven ook een mooi uitzicht over de regio.

Nu komen we aan het Cimetière Américain de Normandie. De wandeling neemt het kerkhof niet op maar je kan zeker een kort bezoek brengen. Het Visitor Center binnenstappen is ook een aanrader!

We trekken nu terug naar onze wagen via het achterliggende bos maar als je wenst kun je op jouw stappen terugkeren en via het strand gaan.

Facebook Deel op Facebook >
Wandeling langs Omaha Beach en monumenten van D-Day (4.3KM) op de kaart >
Hoogteprofiel
86 Hoogtemeters
Downloads voor Wandeling langs Omaha Beach en monumenten van D-Day (4.3KM)
wandelingen & reisgidsen? Ook in Saint-Laurent-sur-Mer! Wordt gratis lid >
Ontdekken In de buurt
Goed gelegen parking om de stranden van D-day te verkennen. Ook het Cimetière Américain de Normandie is vlot te bereiken via een korte wandeling door een bosje of langs de kust (al is daar ook een bewaakte parking. Wel met sluitingsuren).
De Normandy American Cemetery and Memorial is een Amerikaanse militaire begraafplaats en monument ter nagedachtenis aan de overleden Amerikaanse soldaten ten tijde van de Slag om Normandië, Tweede Wereldoorlog. Alhoewel de begraafplaats...
Het Vistor Center plaatst de operatie Overlord in zijn historische context en houdt de waarden van de strijders van de Tweede Wereldoorlog hoog. De bezoeker krijgt een meer intieme benadering te zien, zowel op intellectueel als emotionee...
Omaha Beach was de geallieerde codenaam en thans ook de lokale naam voor een van de vijf (Utah, Omaha, Gold, Juno en Sword) landingszones voor de invasie van Normandië op 6 juni 1944. Het strand is ongeveer vijf kilometer lang, van Sainte-H...
Tentoonstelling van objecten en vele oude gereedschappen in een boerderij. Ontdek er ook een ongelooflijke collectie van aluminium gebruiksvoorwerpen (700 stuks).

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!