TravelTalia logo
Belgiƫ > Brugse Ommeland > Damme
Be > Brugse Ommeland > Damme

Natuurwandeling Damme - Fort van Beieren (9,3KM)

Kaart en locatie van Natuurwandeling Damme - Fort van Beieren (9,3KM)
Natuurwandeling Damme - Fort van Beieren (9,3KM) Het provinciedomein Fort van Beieren ligt op slechts 4km van Damme. Dit geeft ons de mogelijkheid om een mooie wandeling te maken vanuit Damme naar het fort toe. We wandelen langs de Damse Vaart en natuurlijke, landelijke wegen.

Deze wandeling is mogelijk op elk ogenblik van het jaar.

Facebook Deel op Facebook >
Natuurwandeling Damme - Fort van Beieren (9,3KM) op de kaart >
Hoogteprofiel
39 Hoogtemeters
Downloads voor Natuurwandeling Damme - Fort van Beieren (9,3KM)
wandelingen & reisgidsen? Ook in Damme! Wordt gratis lid >
Ontdekken In de buurt
De witgeschilderde bergmolen dateert uit 1867 en verving een eerdere standerdmolen. Sinds 1479 staat op deze plaats langs de Damse Vaart een molen. De molen is uitgerust met twee steenkoppels en een olieslagerij in de kelder. In 1963 stopte...
De site, 28 hectare groot, omvat een waardevol stukje natuur alsook cultuurhistorisch erfgoed. Het reservaatgedeelte achter de molen is enkel toegankelijk onder begeleiding.
Vanuit Brugge kan je met de boot afzakken naar Damme om er een dagje door te brengen. Omgekeerd kan echter ook want 4 maal per dag vaart de Lamme Goedzakboot tussen Brugge en Damme (tussen 1 april en 30 september).
Damme is een toeristische trekpleister met veel oude gebouwen en groene zones. Je mist niets van dit alles als je onze wandeling van amper 4km neemt. Heb je iets meer tijd? Gebruik onze wandeling van Damme naar het Fort van Beieren.
De middeleeuwse Onze-Lieve-Vrouwekerk waarvan de bouw in de dertiende eeuw in vroeggotische stijl werd opgestart. Door het toenemend belang van Damme werd in de volgende eeuw de huidige hallenkerk aangebouwd. In 1578 werd de kerk geplunderd...
Magazine over Damme

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!