TravelTalia logo
TravelTalia > Spanje > Andalusië

Pretparken in Andalusie: waterparken en atractieparken

Naast de stedentrips, daguitstappen en natuurwonders kan je er ook genieten van groots opgezette attractieparken of waterparken in Andalusië. Wij geven tips en wijzen je de weg naar de mooiste en grootste parken in Andalusië.

Algemene tip 1: kom vroeg

Zowel in de attractieparken als in de waterparken is de beste raad dat we je kunnen meegeven: kom zo vroeg mogelijk. Behalve Tivoli World zijn de meeste parken open vanaf 11 uur.


Algemene tip 2: boek online met korting

Als je tickets online boekt, zal je merken dat je direct enkele euros minder betaald per persoon dan aan de kasse de dag van je aankomst. Ook zal je minder tijd verliezen omdat je niet dient aan te schuiven. 


Algemene tip 3: neem een goede lunch of ontbijt

Snacks en drank zijn niet goedkoop in de attractieparken van Andalusië. Ook de kwaliteit is niet echt top te noemen en je kan sowieso beter een tapasbar opzoeken of gebruik maken van je all-in van je hotel.


Een goed en stevig ontbijt of lichte lunch zijn dan ook perfect tegen een hongerige maag. 

Alle attractieparken en waterpretparken op kaart en in lijst
We hebben alle attractieparken en waterparken van Andalusië ook in een handige lijst geplaatst. Als je wenst kan je de parken ook bekijken op de kaart om hun ocatie en ligging te vergelijken.

Alle attractieparken en waterparken van Andalusië (ook op kaart) >

Onze 2 toppers van attractieparken in Andalusië

We nemen twee attractieparken op in onze selectie die tijdens je bezoek aan Andalusië op je wenslijstje mogen staan.


Het eerste park is Isla Mágica dicht bij Sevilla. Direct ook het enigste park dat in het binnenland ligt en niet aan één van de drukke steden aan de kustlijn van Andalusië.  Het park neemt je mee naar het Spanje van de 16e eeuw. Het park heeft acht themagebieden die elk een ander aspect belichten en is gebouwd op het terrein van de wereldtentoonstelling Expo '92. 

Als tweede attractiepark nemen we het echte familiepark Tivoli World. Met prachtige tuinen en leuke wandelpaden bereik je de verschillende attracties. Echte thrillseekers zullen hier niet aan hun trekken komen maar hou je van gezilligheid of heb je kinderen dan is dit park niet te missen. Er zijn ook enkele shows die dagelijks opgevoerd worden zoals een countryshow, CanCan, Chicago en een Fiesta Latina.

4 toppers van waterpretparken

Natuurlijk moet je één van deze parken bezoeken als je in Andalusië op reis bent. Je kiest dan misschien voor de eenvoudigste manier namelijk het waterpark dat het dichts bij je logeerplaats ligt maar je kan ook een klein beetje rijden of het openbaar vervoer nemen om een ander park te bezoeken.


Onze eerste selectie zijn twee waterparken van Aqualand. Aqualand is een keten van waterpretparken en je vindt ze in Cadiz en in Malaga (Torremolinos). Aqualand Torremolinos is een echt volledig waterpark waar aan alles gedacht is: kinderwereld, golfslagzwembad van meer dan 1.400 m2 en ook Europa’s hoogste waterglijbaan met meer dan 20 meter. Dit is onze grootste aanrader maar het is er ook steeds redelijk druk. Lees onze tips.

In het waterpark Aqualand Bahia de Cadiz heb je een waar kidzworld met enkele glijbanen en kleurrijke waterspelen zoals een omkeerbare waterton en dergelijke. Daarnaast heb je ook een familieruimte met een nagemaakt strand en echte golven plus enkele mogelijke watersporten. Maar de echte waterratten komen toch voor de Adrenaline Fun. Vele verschillende glijbanen en de één al sneller dan de andere. Er is ook ruimte voor personen die even wensen uit te rusten en genieten van een standaard zwembad.

In Almeria vind je Marioland. Een waterpark gelegen op een heuvel met meer dan 12 waterattracties. De kinderafdeling is goed uitgerust en vergelijkbaar met de andere parken. Sproeiers en omkeerbare waterbakken in knetterende kleuren. Ook de zigzag glijbaan is perfect haalbaar voor alle leeftijden. Er is ook een golfslagbad en een glijbaan dat je 80 meter door het donker laat glijden. Voor de adrenalinejunks onder ons is er ook de Kamikaces (vrij val glijbaan) en Rio Bravo (wildwaterrivier nagebootst met een glijbaan )

Als laatste nemen we Aqua Velis. Dit waterpretpark moet het hebben van haar verschillende zwembaden, waterspelen voor kinderen en golfzwembad. Persoonlijk vinden we dat dit park iets meer attracties mag hebben maar het is zeker de moeite als je kleine kinderen ( tot 12/13 jaar) hebt.

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Andalusië! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine
Alle andere artikels >

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!