TravelTalia logo
Frankrijk > Calvados (Normandië) > Lisieux
Fr > Calvados (Normandië) > Lisieux
De boter werd gehaald bij de Sacré-Cœur in Parijs. Met de bouw werd gestart in 1923 en ingezegend op 11 juli 1937 door kardinaal Pacelli.
Deze tuin is ontworpen door Le Nôtre die ook instond voor de tuinen van Versailles.
in het hart van de stad vind je het karmelietenklooster uit 1838 en de jonge Thérèse Martin kwam 50 jaar binnen. Er is ook een soort museum die het klooster schetsen uit het verleden maar ook een beeld geven van de huidige situatie.
Op 12 hectare grond vind je 700 bomer in wel 130 verschillende varieteteiten. In vele gevallen vind je er ook de nodige botanische informatie bij. Er wordt ook aandacht besteed aan het gebruik van de bomen.
Dit museum is gehuisvest in één van de laatste houten huizen van Lisieux. Het reflecteerd de geschiedenis van de stad startend van zijn oorsprong tot de dag van vandaag. Er zijn meer dan 300 objecten aanwezig gaande van schilderijen tot ...
Dit is het huis uit de kindertijd van Thérèse de Lisieux. Momenteel is het een museum ter ere van Thérèse.
Deze katholieke kerk dateert uit de vijftiende en zestiende eeuw.
Deze gotische kerk heeft wonrdel de bombardementen van 1944 goed overleefd. Er wrdt aangenomen dat de eerste fundamenten van deze kerk reeds in de 6de eeuw gelegd werden maar het zichtbare gedeelte is gebouwd tussen 1160 en 1230 op verzoek ...

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!