TravelTalia logo
Egypte > Midden - Egypte > Dodenstad van Thebe
Eg > Midden - Egypte > Dodenstad van Thebe

Vallei der Koningen (Toetanchamon, Seti I...)

Vallei der Koningen (Toetanchamon, Seti I...)Kaart en locatie van Vallei der Koningen (Toetanchamon, Seti I...)
De Koningsvallei ligt in het noordwesten van de Thebaanse necropool. Biban-el-Moeloek of de 'Poorten der Koningen' bevinden zich in een dal tussen de rotsen, maar de ingang van heel wat graven is in de rotsen ingewerkt.

De term 'Vallei der Koningen' duidt op de plaats waar heel wat koningen begraven werden. Toch zijn hier heel wat graven blootgelegd waarvan men niet met zekerheid kan achterhalen wie nu precies in het graf opgeborgen lag. Alle ontdekte graven dragen een nummer, het zijn er meer dan zestig in totaal! Hou er wel rekening mee dat heel wat graven in de loop der eeuwen leeggeroofd zijn.

Omdat er een grote drukte kan heersen, doe je er goed aan om vooraf te bepalen welke koningsgraven je wenst te bezoeken. Vertrek vroeg in de morgen want de hitte kan moordend zijn.

De belangrijkste én meest gekende grafmonumenten die je hier kan bezichtigen zijn de graven van Toetanchamon, Ramses IV, Amenhotep II, Ramses III en Seti I.

Het graf van Toetanchamon werd pas in 1922 door Howard Carter ontdekt. Alhoewel Toetanchamon niet echt een van de belangrijkste koningen in de Egyptische geschiedenis was, werd deze jonge farao -plotsklaps- wereldberoemd door de ontdekking van de haast ongeschonden grafkamer. Toetanchamon werd op dertienjarige leeftijd koning maar zat niet lang op de troon want hij stierf toen hij negentien was. Het graf is redelijk klein en eigenlijk niet zo spectaculair in vergelijking met heel wat andere en grotere koningsgraven.

De grafwanden zijn rijkelijk versierd maar de meest waardevolle objecten die gevonden werden, zijn overgebracht naar het Egyptisch Museum in de hoofdstad Caïro. Je kan hier nog wel een van de overgebleven sarcofagen en de mummie van de jong gestorven farao bezichtigen.

Het graf van Amenhotep II is zeker de moeite waard om te bezichtigen. Toen het graf op het einde van de 19de eeuw ontdekt werd, bleek het grotendeels leeggeroofd. Voor deze farao van de 18de dynastie werd een indrukwekkende grafkamer opgericht die prachtig versierd is met teksten. De mummie van de Amenhotep II is te bezichtigen in het Egyptisch Museum in Caïro.

Zorg dat je zeker tijd (over) hebt voor een bezoek aan het imposante grafmonument van Ramses III en het graf van Seti I. Beide graven hebben elk een lengte van ruim 100 meter!

Website Vallei der Koningen (Toetanchamon, Seti I...) >
Facebook Deel op Facebook >
Vallei der Koningen (Toetanchamon, Seti I...) op de kaart >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Dodenstad van Thebe! Wordt gratis lid >
Ontdekken In de buurt
Op de Piazza di Porta Ravegnana staat het mooie gotische gebouw van de Mercanzia dat uit 1384 dateert. In het midden van het plein staan de beroemde scheve torens: de Due Torri. Deze historische symbolen uit de 12de eeuw zijn uit baksteen o...
Op de beroemde Piazza Santo Stefano huist het legendarische Complesso Basilicale Stefaniano dat opgericht werd door Petronio, de patroonheilige van de stad. Dit unieke, religieuze complex dateert uit de 5de eeuw en werd gebouwd op de restan...
Deze kerk staat op de Piazza Malpighi en is zeker een bezoek waard vanwege zijn prachtige architectuur. De magnifieke 13de eeuwse kerk heeft zijn romaanse façade behouden, maar het interieur heeft meer gotische invloeden. De kerk heeft ...
Dit museum huist op de bovenste verdieping van het 14de eeuwse Palazzo d'Accursio, gelegen op de Piazza Maggiore. Giorgio Morandi (1890–1964) was één van de beroemdste hedendaagse kunstenaars. Het museum bestaat uit een collectie beschilder...

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!