TravelTalia logo
Spanje > Andalusië > Cordoba
Sp > Andalusië > Cordoba

Calle de las Flores

Calle de las FloresKaart en locatie van Calle de las Flores
Het steegje van de Bloemen is een van de populairste en meest toeristische straten van Córdoba.
Facebook Deel op Facebook >
Calle de las Flores op de kaart >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Cordoba! Wordt gratis lid >
Ontdekken In de buurt
Dit ledermuseum toont je de oude trditie van Cordoba: leerbewerking. Tijdens het Kalifaat van Córdoba in de 10de eeuw was leerbewerking een belangrijke ambacht.
Het archeologisch museum van Cordoba bevindt zich op de Plaza Jeronimo Paez. Het is gehuisvest in een renaissancehuis en beschikt over een ruime collectie Romeinse mozaïeken. De zalen liggen verspreid rondom meerdere patio's.
Zoals overal werd er in de middeleeuwen en eigenlijk tot eind 19de eeuw gefolterd om mensen te laten zeggen wat de beulen wouden dat ze zeiden. Dit museum geeft een overzicht van marteltuigen en praktijken.
De Mezquita is dé bezienswaardigheid van Cordoba. In Cordoba was de islam vroeger oppermachtig, er stonden honderden moskeeën waarvan de Mezquita de grootste was. Tegenwoordig is dit een van de grootste, intact gebeleven moskeeën ter wereld...
Het joodse kwartier bestaat uit een kluwen van smalle, sfeervolle straatjes.
Naast de moskee van Cordoba ligt het bisschoppelijk paleis. Het werd in de 13de eeuw geschonken aan de toenmalige bisschop van Cordoba. Op het tweede verdiep vind je het Bisschoppelijk Museum voor Schone Kunsten.

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!