TravelTalia logo
Italië > Campanië > Napels
It > Campanië > Napels

Amfitheater van Pozzuoli

Amfitheater van PozzuoliKaart en locatie van Amfitheater van Pozzuoli
Het Flavische amfitheater werd in de 1e eeuw n.Chr. gebouwd ter vervanging van een ouder en kleiner amfitheater dat elders in de stad stond. Het werd gebouwd onder de Flavische keizers Vespasianus en Titus en was daarom mogelijk ontworpen door de architecten die ook verantwoordelijk waren voor het Colosseum in Rome. Het was destijds qua grootte het derde amfitheater van het Italische schiereiland na het Colosseum en het Amfitheater van Capua.

In het jaar 305 werden in dit amfitheater de heiligen Proculus en Januarius geëxecuteerd door ze voor de leeuwen te gooien.

Het amfitheater werd niet meer gebruikt nadat het gedeeltelijk begraven raakte onder uitbarstingen van de nabij gelegen vulkaan Solfatara. In de middeleeuwen verwijderden de lokale burgers vrijwel al het marmer van de ruïne, maar het gebouw zelf bleef wel bewaard. In de arena werd destijds wijn verbouwd. Het amfitheater werd vrijwel geheel blootgelegd bij archeologische opgravingen tussen 1839 en 1845, tussen 1880 en 1882 en in 1947.

Het theater heeft de gebruikelijke elliptische vorm en is 147 bij 117 meter groot. De arena heeft een afmeting van 72.22 bij 42.33 meter. De bakstenen constructie was oorspronkelijk aan de buitenzijde bekleed met marmeren platen. Op de tribunes was plaats voor ongeveer 20.000 toeschouwers. Het werd gebouwd bij de kruising van de wegen naar Napels, Capua en Cumae.

Het oudere amfitheater, lokaal bekend als het Anfiteatro minore, stond op een andere plaats in de stad. Het was kleiner en had afmetingen van 130 bij 95 meter. Ook dit amfitheater was redelijk goed bewaard gebleven, maar de restanten werden bijna volledig verwoest bij de aanleg van de spoorlijn van Rome naar Napels. Tegenwoordig resteren alleen nog een aantal arcaden.

Facebook Deel op Facebook >
Amfitheater van Pozzuoli op de kaart >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Napels! Wordt gratis lid >
Ontdekken In de buurt
Villa Floridiana is een neoklassieke villa gelegen in een mooi park. De villa huisvest het Museo Nazionale della Ceramica Duca di Martina. Je vindt er een beroemde verzameling keramiek, majolica en porselein.
Dit voormalig klooster uit de 14de eeuw is nu een museum. Het bevat vele voorwerpen en documenten uit de 15de tot en met de 18de eeuw. MEt porselein, glas, ivoor en koralen is het bijzonder interessant en afweisselend.
Het eiland is gelegen in de baai van Napels en is het dichtstbevolkte van de Flegreïsche Eilanden. De Terra Murata is met haar 91 meter het hoogste punt van Procida. Procida staat door een brug in verbinding met het kleine onbewoonde eiland...
Een wandeling in het Quartieri Spagnoli of Spaanse wijk is vast en zeker de moeite waard. Deze wijk ligt ten westen van de Via Toledo, tegen de San Martino en Vomero. Deze drukke wijk werd genoemd naar de Spaanse troepen die er in de 17de e...
De bouw van dit kasteel ging van start in 1154. Het ligt tegenover de wijk Santa Lucia op een klein eiland. Vandaag de dag is het een militair gebouw, in het verleden was het de residentie van de Normandiërs en Hohenstaufens. Het kasteel is...
Het Teatro San Carlo van Napels is gebouwd op initiatief van koning Karel III van Spanje op een ontwerp van Giovanni Antonio Medrano en is ingewijd op 4 november 1737 met de opera Achille in Sciro van Domenico Sarro (op een libretto van Pie...

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!