TravelTalia logo
België > Scheldeland: Denderstreek en Rupel > Mechelen
Be > Scheldeland: Denderstreek en Rupel > Mechelen

Natuurwandeling Mechels Broek

Kaart en locatie van Natuurwandeling Mechels Broek
Natuurwandeling Mechels Broek Rustige wandeling dat deels langs de Dijle loopt en het alom gekende provinciaal domein De Nekker. Daarna trekken we het moerassig gebied van het Mechels Broek in. Maar geen probleem want de paden zijn goed onderhouden en perfect te bewandelen in elke weesomstandigheid.

Om je wagen te parkeren en de wandeling te starten kan je kiezen uit twee mogelijke parkeerplaatsen: De kleine parking aan Natuurpunt Bezoekerscentrum wat je direct in alle rust aan het het natuurgebied brengt of aan de parking van De Nekker. Je neemt dan het paadje links naast de ingang.

Wij starten onze wandeling aan De Nekker omdat we na ons stapavontuur nog even Mechelen wensen te bezichtigen.

Facebook Deel op Facebook >
Natuurwandeling Mechels Broek op de kaart >
Hoogteprofiel
22 Hoogtemeters
wandelingen & reisgidsen? Ook in Mechelen! Wordt gratis lid >
Ontdekken In de buurt
Het Mechels Broek is een moerassig gebied naast de rivier de Dijle. Het natuurdomein wordt beheerd door vzw Natuurpunt. Er zijn veel verschillende soorten vogels aanwezig alsook vele amfibieën door de grote waterpartijen. Er grazen versche...
Naast de vele sporten die beoefend kunnen worden in sporthallen (handbal, basket, volley, squash e.d.) of buiten (bijvoorbeeld voetbal, hockey, tennis, atletiek en minigolf), is er ook een stukje strand aan een grote vijver, waar aan waters...
Grote parking aan De Nekker. Niet echt geschikt om naar Mechelen te trekken maar wel perfect om het natuurgebied Mechels Broek te bezoeken.
Kleine parking aan het Natuurpunt Bezoekerscentrum Mechels Rivierengebied. Je kan er wel ook nog verder parkeren langs de kant van de weg.
De parking is enkel op weekdagen betalend tussen 8 en 18u. Je kan hier aan een zeer voordelig tarief parkeren (€0,30/uur). Buiten deze uren en ook op zaterdag, zondag, wettelijke feestdagen en 11 juli is deze parking gratis.
Het Speelgoedmuseum Mechelen is een museum dat een unieke collectie oud en hedendaags speelgoed herbergt op een oppervlak van 7000 m². De opzet geeft vaak nieuwe invalshoeken op speelgoed. Het museum bestaat sinds april 1982 en is sinds...

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!