TravelTalia logo
Nederland > Overijssel > Enschede
Ne > Overijssel > Enschede

Abraham Ledeboerpark

Kaart en locatie van Abraham Ledeboerpark
Abraham Ledeboerpark Het Abraham Ledeboerpark is een stadspark in Enschede, dat vernoemd is naar de Enschedese textielfabrikant Abraham Ledeboer (1903-1944), die is omgekomen in het concentratiekamp Neuengamme.

Van 1880 tot 1956 stond in het centrale deel van het landgoed een villa van de familie Ledeboer. De tuin is aangelegd in 1880 naar ontwerp van Dirk Wattez. Een poort uit datzelfde jaar, met twee beelden van adelaars op de zuilen aan weerskanten, verschaft toegang tot het park.

Na de afbraak van de villa is de grond geschonken aan de gemeente Enschede. Twee bezienswaardigheden zijn het koetshuis (thans een bijenstal) en de mammoetboom.

De mammoetboom of reuzensequoia (Sequoiadendron giganteum) is een boom uit het geslacht sequoia van de cipresfamilie (Cupressaceae). Het is de zwaarste boom in de wereld. De soort komt van nature voor in Californië waar ze groeit op de westelijke hellingen van de Sierra Nevada. Voor de ijstijden kwam de boom algemeen voor op het noordelijk halfrond. In bijvoorbeeld Europa is de boom bekend als fossiel in bruinkoollagen.

Facebook Deel op Facebook >
Abraham Ledeboerpark op de kaart >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Enschede! Wordt gratis lid >
Ontdekken In de buurt
Het Volkspark is een park in Enschede uit 1872. Het is het oudste Volkspark van Nederland, gesticht naar Engels voorbeeld. Een legaat van Hendrik Jan van Heek (1814-1872) maakte de inrichting van het park mogelijk op voormalig landgoed Gool...
TwentseWelle is een museum in Enschede dat in het voorjaar van 2008 haar poorten opende. TwentseWelle is ontstaan uit een fusie van drie instellingen: Natuurmuseum Enschede, het Van Deinse Instituut en Museum Jannink. Het cultuurhistoris...
Rijksmuseum Twenthe is een museum voor beeldende kunst in Enschede, gelegen aan de rand van de wijk Roombeek. Rijksmuseum Twenthe vormt samen met TETEM kunstruimte en museum TwentseWelle het cluster Roombeek Cultuurpark. Het museum is o...
335 parkeerplaatsen. Het uurtarief bedraagt € 2,70. Er wordt echter in blokken van € 0,50 cent afgerekend. maximum parkeertarief van € 13,50 per dag.
De synagoge van Enschede is een ontwerp van de architecten Anthonie Pieter Smits en Cornelis van de Linde uit Aerdenhout. Zij ontwierpen het gebouw aan de Prinsestraat, gebaseerd op het ontwerp van Karel de Bazel uit 1918-1920 voor een syna...
293 parkeerplaatsen Het uurtarief bedraagt € 2,70. Er wordt echter in blokken van € 0,50 cent afgerekend. De parkeergarage Hermandad heeft een maximumtarief van € 8,10 per dag.

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!