TravelTalia logo
Frankrijk > Calvados (Normandië) > Longues-sur-Mer
Fr > Calvados (Normandië) > Longues-sur-Mer

Batterij van Longues-sur-Mer

Kaart en locatie van Batterij van Longues-sur-Mer
Batterij van Longues-sur-Mer De batterij van Longues-sur-Mer was een verdedigingswerk nabij Longues-sur-Mer, aan de kust van Normandië, en was onderdeel van de door Duitsland gebouwde Atlantikwall tijdens de Tweede Wereldoorlog. De batterij werd gebouwd vanwege een dreigende geallieerde invasie.

De batterij staat ongeveer 450 meter van de kust, halverwege tussen Port-en-Bessin en Arromanches en acht kilometer ten noorden van Bayeux.

Met de bouw werd in september 1943 begonnen en in april 1944 was het complex voltooid. De batterij, gebouwd en bemand door manschappen van de Kriegsmarine, was onderdeel van de Wehrmacht en omvatte vier 150mm Tbts.K C/36 (Tbts.K=Torpedobootskanone) scheepskanonnen van Krupp, elk beschermd door stevige M-272 kazematten. De wanden en het dak waren van gewapend beton met een dikte van twee meter. Aan de achterkant van elke kazemat was een ruimte voor de manschappen en de opslag van munitie. Bij de kust, centraal gelegen op 300 meter voor de vier kanonnen, bevond zich de Leitstand Type M-262 vuurgeleidingsbunker die de coördinaten opnam en doorgaf aan de schutters van de vier kanonnen.

Voor de bescherming van het complex waren luchtdoelkanonnen opgesteld en voor de verdediging tegen een aanval over land waren er diverse kleinere bunkers uitgerust met machinegeweren. Tot slot waren er loopgraven, mijnenvelden en prikkeldraadversperringen.

De batterij telde een vast bemanning van 180 man. Verder was er in de buurt een infanteriebataljon aanwezig die ingezet kon worden bij een eventuele aanval over land.

Facebook Deel op Facebook >
Batterij van Longues-sur-Mer op de kaart >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Longues-sur-Mer! Wordt gratis lid >
Ontdekken In de buurt
Voormalig benidictijnenklooster uit de 12de eeuw. Je kan er prachtige abdijgebouwen bezoeken, refter van de monniken en een prachtige collectie van geglazuurde tegels uit de 13e eeuw.
Het "Liberators Museum - Normandy 1944" is een museum gebaseerd op persoonlijke verhalen en donaties van Geallieerde veteranen, wat dit museum tot één van de persoonlijkste maakt van heel Normandië.
Reeds op 5 juni 1954 werd het Musée du Débarquement in Arromanches-les-Bains geopend. Daarmee was het het eerste museum die D-day in herinnering bracht. Het museum dat heel wat voorwerpen van soldaten en archiefbeelden van de veldslag toont...
Reeds op 5 juni 1954 werd het Musée du Débarquement in Arromanches-les-Bains geopend. Daarmee was het het eerste museum die D-day in herinnering bracht. Het museum dat heel wat voorwerpen van soldaten en archiefbeelden van de veldslag toont...
Wil je de sfeer van D-day écht voelen? Dan kan dat in de cirkelbioscoop in Arromanches. Dagelijks wordt daar meerdere keren de indrukwekkende film ‘De prijs voor de vrijheid’ gedraaid. Omdat de film op negen schermen in een ronde zaal wordt...
Op 9 schermen kan je een film bekijken van ongeveer 20 minuten over de Slag om Normandië. Deze film is een eerbetoon aan de soldaten van alle naties en 20 000 burgers die gedood werden tijdens deze slag om de bevrijding van West-Europa.

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!