TravelTalia logo
Frankrijk > Calvados (Normandië) > Saint-Laurent-sur-Mer
Fr > Calvados (Normandië) > Saint-Laurent-sur-Mer

Musée Mémorial d'Omaha Beach

Kaart en locatie van Musée Mémorial d'Omaha Beach
Musée Mémorial d'Omaha Beach Adres: Avenue de la Libération, Saint-Laurent-sur-Mer
Het museum ligt op de plek waar het Amerikaanse leger op 6 juni 1944 landde op Omaha Beach (ook wel "Bloody Omaha" genoemd). Het museum is 1200 m² groot en bevat een prachtige verzameling van uniformen, wapens, persoonlijke voorwerpen en voertuigen. Met de diorama's, archivistische foto's, landkaarten en thematische onderwerpen duikt u in het hart van het D-Day verhaal.
Website Musée Mémorial d'Omaha Beach >
Facebook Deel op Facebook >
Musée Mémorial d'Omaha Beach op de kaart >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Saint-Laurent-sur-Mer! Wordt gratis lid >
Ontdekken In de buurt
Zoals de naam het zelf zegt, het Musée Mémorial d’Omaha Beach wil de herinnering aan de gevechten op Omaha Beach levendig houden. Tegelijkertijd moet de site de jonge soldaten herdenken die in de strijd hun leven hebben verloren. In het mus...
Monument ter nagedachtenis van de geallieerden die landden op Omaha Beach op 6 juni 1944.
Omaha Beach was de geallieerde codenaam en thans ook de lokale naam voor een van de vijf (Utah, Omaha, Gold, Juno en Sword) landingszones voor de invasie van Normandië op 6 juni 1944. Het strand is ongeveer vijf kilometer lang, van Sainte-H...
Tentoonstelling van objecten en vele oude gereedschappen in een boerderij. Ontdek er ook een ongelooflijke collectie van aluminium gebruiksvoorwerpen (700 stuks).
Goed gelegen parking om de stranden van D-day te verkennen. Ook het Cimetière Américain de Normandie is vlot te bereiken via een korte wandeling door een bosje of langs de kust (al is daar ook een bewaakte parking. Wel met sluitingsuren).

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!