TravelTalia logo
Frankrijk > Nord-Pas-de-Calais > Saint-Omer
Fr > Nord-Pas-de-Calais > Saint-Omer

Bunker van Eperlecques

Bunker van Eperlecques Kaart en locatie van Bunker van Eperlecques
Adres: Rue des Sarts, EPERLECQUES
Hitler zette tijdens WO II een programma op voor geheime wapens in Peenemünde. Wernher von Braun ontwikkelde daar de vergeldingswapens V1 en V2 om de geallieerden stil te leggen. De wapens werden in Dora door gedeporteerden gefabriceerd. Aan het eind van de oorlog namen de geallieerden (VS, Rusland en Europa) de goedgeïnformeerde ingenieurs en technici in dienst en werkten aan de verovering van de ruimte.

De Bunker van Eperlecques aan de rand van het bos vertelt over deze geschiedenis.
Het gebouw is indrukwekkend door z’n omvang: 130.000 ton materiaal, 22 m. hoog en gebouwd op 1 ha. De eerste V2 lanceerbasis moest hier tijdens W.O.II ondergebracht worden om Londen en Antwerpen te vernietigen. Na Engelse bombardementen in augustus 1943 werd de bouw stilgelegd en het gebouw ingericht als fabriek voor vloeibare zuurstof voor V2 motoren.

Website Bunker van Eperlecques >
Facebook Deel op Facebook >
Bunker van Eperlecques op de kaart >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Saint-Omer! Wordt gratis lid >
Ontdekken In de buurt
We starten aan de rand van Saint-Omer dus je kan na de wandeling nog een kleinigheidje gaan eten of drinken in St-Omer zelf. Op de wandeling zelf zie je de ontelbare kanaaltjes van de Aa en stap je langs het kanaal Neufflossé. Wil je de ...
Mooi en groot stadspark dat voor het grootste deel bebost is. Gezien de natuurlijke omgeving van Saint-Omer is dit niet zo'n belangrijke trekpleister maar wel aardig om tijdens een stadswandeling mee te nemen.
Het museum ligt in een prachtig herenhuis uit 1776 dat voor de gravin van Fruges Marie-Josèphe Sandelin gebouwd werd. De collecties uit de 11de tot 19de eeuw zijn in zalen met een sfeer van een ontvangstzaal, amateurskabinet (zo heetten ver...
Het station werd in 1848 in gebruik genomen door Compagnie des chemins de fer du Nord. Momenteel is het eigendom van de SNCF.
Deze abdij had een religieuze invloed tot over de grenzen. De abdij is tijdens de Franse revolutie verlaten en grotendeels verwoest. Rond de ruïnes is een stadspark aangelegd waardoor u overdag de organisatie van de abdij, het klooster en d...
De Notre-Dame kathedraal De kathedraal is ongetwijfeld het meest indrukwekkende gebouw van de stad. HIj is gebouwd in de stijl van de Scheldegotiek. Ga binnen en bewonder het orgel, het astrolabium en vooral de Kruisafneming van Rubens.

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!