TravelTalia logo
TravelTalia > Canarische Eilanden > Gran Canaria

De 5 mooiste stranden van Gran Canaria

Het is geen geheim dat Gran Canaria een bestemming is die vooral gebruikt wordt om zon en strandvakanties te hebben. Vandaar dat we zonder schaamte onze top 5 van mooiste stranden op Gran Canaria aan je voorstellen en 3 stranden liggen ook in het zuiden dat ook wel eens Costa Canaria genoemd wordt...

Nummer 1: Het mooie lange strand Playa del Inglés

Als er één strand is dat je moet gebruikt hebben om een mooi, bruin kleurtje op te doen dan is het Playa Del Inglés. Reeds sinds de jaren 60 /70 van de vorige eeuw komen hier trosjes toeristen zonnen, zwemmen en genienten.

Playa Del Inglés is een mooi lang strand met achter zich duinen zo ver het oog kan rijken. Het zand is afkomstig van de Sahara en aan het strand vind je tal van voorzieningen zoals restaurants en cafés. Is het echt te druk en heb je geen zin om de duinen aan Playa del Inglés in te trekken? Kies dan voor één van de twee oostelijke stranden: Playa de las Burras en Playa del Cochino.

TIP: De toegangspunten zijn ook voorzien voor mindervaliden. Via speciale platen is de toegang tot het strand voor een rolstoel gebruiker mogelijk.

Hier vind je ook veel all-in hotels van Gran Canaria

Nummer 2: Playa de Maspalomas

Langs de andere kant van de duinen van Playa del Inglés ligt Playa de Maspalomas. Er is overal voldoende bewaking maar als je verder getrokken bent om wat rust te vinden op het strand, is het weer een hele wandeling terug voor een drankje of hapje. Er passeren wel af en toe mobiele eetkraampjes of wandelende verkopers die ook drankjes verkopen. 

Als je wat verder de duinen oostwaarts langs de kust intrekt, vind je enkele rustige stranden van gran canaria. Eentje is ook erg in trek bij de gay-community omdat het strand afgelegen en afgeschermd ligt.

Nummer 3: Strand van de geliefden of Playa de Amadores


De vele accomodaties en voorzieningen op Playa de Amadores zorgen hier voor een perfecte strandvakantie. De promenade achter het strand maakt dat het strand z.elf vlot bereikbaar is. Het water is afgebakend en er is bewaking aanwezig. Spijtig genoeg is het er soms echt wel druk en is de plaats wat beperkt.

Nummer 4 Playa de Las Canteras geen droomstrand maar wel perfect voor families

Door haar ligging en achterliggende hoogbouw heeft Playa de Las Canteras niet de uitstraling van Playa de Maspalomas of Playa Del Inglés met hun duinengebied achter zich maar dit strand is wel perfect voor families die alle voorzieningen wensen. Hier vind je ook enkele goedkopere hotels op Gran Canaria.

Nummer 5: wit strand op Gran Canaria uit de Caraïben


Natuurlijk mocht Playa de Anfi niet ontbreken met haar wit zand dat helemaal uit het Caraïbisch gebied komt. Het ligt als een arena gevormd en biedt veel mogelijkheden om te relaxen en te genieten van een welverdiende zonvakantie. Het strand wordt ook vaak gebruikt door wandelaars die de natuur intrekken op Gran Canaria.

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Gran Canaria! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!