TravelTalia logo
TravelTalia > Italië > Toscane

Toscane in de herfst of winter: 5 redenen om te gaan

Veel mensen trekken naar Spanje in de winter maar eigenlijk kunnen ze dit evengoed richting Italië doen. In dit artikel leggen we bijvoorbeeld uit waarom Toscane een goed idee is in de herfst of de winter.

Klimaat Toscane 

Toegegeven: het klimaat van Toscane in de winter is niet te vergelijken met overwinteren in Malaga maar het is er wel iets zachter dan in België of Nederland. In oktober haalt het kwik regelmatig de 20° celsius en in november is 15° geen uitzondering. December, januari en februari moeten het wel stellen met 11° maar vanaf maart zitten we weer rond 15° en in april of mei komt de 20° weer in zicht. 


Niet voor de zonnekloppers dus maar wel voor personen die een aangename zachte wintervakantie wensen.

Lage kosten voor overnachtingen
Omdat de meeste toeristen Toscane links laten liggen in de winterperiode zijn de meeste hotels in Toscane niet volledig volgeboekt. Dit betekend dat er koopjes te doen zijn.

Wel zal je best een hotel of appartement zoeken in één van de grotere steden want op het platteland zijn veel hotels gewoonweg dicht. Maar met het internet aan onze vingertips is even je favoriete plaats opzoeken niet echt veel extra moeite.  

Wij vinden de beste oplossing Siëna dus kozen we voor een hotel in Siena

Transport is goedkoop: vliegtickets en auto huren in toscane

Openbaar vervoer in Italië is altijd goedkoop maar in de herfst of winter is het ook nog eens voordelig om een wagen te huren. Ook vliegtickets naar Toscane kan je voordelig kopen als je even zoekt. Er zijn dan wel geen chartervluchten meer. Veel lijnvluchten van low cost airlines vliegen op steden zoals Pisa en Firenze.

Geen massa’s toeristen op de toeristische plaatsen

Misschien is rondlopen in je t-shirt niet haalbaar maar je zal wel veel meer kunnen zien en dit dan ook nog eens met meer ruimte. Alle bezienswaardigheden in Toscane zijn prachtig in de winterzon en een foto trekken zonder te moeten drummen of 100 toeristen voor je is super. Je zal natuurlijk altijd wel groepjes hebben, vooral uit Azië, maar veel minder dan in de zomer. 

Ook als je musea in Toscane wenst te bezoeken is de herfst of winter de moment. In de meeste musea is het rustig en heb je tijd zat om te genieten van de grote kunstwerken en schilderijen.

TIP: wil je echt volledig op je gemak en zonder volk rond je in de steden ronddwalen? Kies dan een dinsdag of donderdag uit. Dan heb je zelf weinig Italianen die steden bezoeken. Italianen durven namelijk ook wel eens een stedentrip boeken in het weekend…

Italiaanse gastronomie op haar best

Italianen zijn een druk volkje en als er veel volk rondloopt waarvan 80 procent toeristen zijn, durven ze wel eens kort van stof zijn. In de winter blijven ze soms arrogant overkomen voor koele bewoners van de Lage Landen maar ze hebben wel meer tijd voor jou. Je ziet de oprechte interesse dat de Italianen zo siert.

Ook is het leuk om niet steeds te moeten reserveren en dus gewoon door de stad te dwalen met één van onze stadswandelingen in Toscane op zoek naar een restaurant in Toscane.

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Toscane! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!