TravelTalia logo
TravelTalia > Canarische Eilanden > Lanzarote

Waar vind ik de mooiste stranden van Lanzarote?

Iedereen die op zoek is naar de mooiste stranden van Lanzarote botst wel op enkele foto’s en omschrijvingen van de prachtige Playa Papagayo maar Lanzarote heeft nog meer stranden in de aanbieding…

Las Conchas strand: het verborgen strand van Lanzarote dat niet op Lanzarote ligt…

Je leest het goed want het Las Conchas strand ligt op een eiland in de Chinijo-archipel. Deze eilandengroep ligt ten noorden van Lanzarote. Je zal dus een boottocht moeten versieren om op dit strand te geraken. Best vanuit Haría. Maar hou er wel rekening mee dat zwemmen moeilijk is, er geen faciliteiten zijn en dat de wind er steeds strak staat.

Playa Grande: het strand voor families, kinderen en sportduikers

Playa Grande is één van de grotere en zeker één van de mooiere stranden van Lanzarote. Achter het strand ligt een prachtig aangelegde boulevard en zijn er tal van mogelijkheden om de dorst en de honger te lessen. 

Er zijn hier veel mogelijkheden voor veel mogelijkheden voor zowel beginnende als vergevorderde sportduikers

Is het toch te druk voor jou op Playa Grande dan is het Matagordastrand (Playa de Matagorda) een uitweg. Het is bijna 1km lang en heeft een breedte van 30 meter.  Het is hier ook vrij druk omwille van de omliggende hotels en appartementen maar je vind steeds een plaatsje en het strand heeft veel faciliteiten. Het Playa de Matagorda is dus vooral een familiestrand.

Papagayo stranden (Playa Blanca): meerdere witte stranden onder één noemer

De Papagayo stranden zijn een begrip op Lanzarote en op sommige momenten is het hier dan ook druk. Complete overrompeling vind je hier niet omdat de weg ernaartoe een tolweg is voor wagens. Fietsers en voetgangers mogen gratis door. En natuurlijk ook omdat veel toeristen aan stranden gaan liggen aan hun hotel of appartement.  

Playa de Famara (Teguise): het strand op Lanzarote voor watersporters zoals surfen

Als er één strand perfect is voor surfers dan is het toch wel Playa de Famara. Gelegen in het noorden van Lanzarote en met met 5km ook direct het langste strand. Het strand zelf heeft geen faciliteiten en zwemmen is niet toegestaan omwille van de hoge golven. Rustig spelen op het strand of zonebaden is hier dan wel weer super!

Alle stranden van Lanzarote in detail en op kaart
Soms wil je ook even op zoek naar een ander strand dan wat iedereen als mooiste strand van lanzarote beschouwd. Op dat moment kunnen we je helpen door je naar onze pagina te leiden waar alle stranden van Lanzarote staan. Je kan dan doorklikken naar elk strand en eventueel bekijken op kaart zodat je ze kan localiseren.

Als je direct de kaart opent kan je ook zoeken naar het strand dat dichts bij jouw accommodatie ligt (hotel of appartement) en zo je keuze maken. Een fietstochtje naar een strnd is sowieso een aanrader. Vergeet geen slot te vragen als je een fiets huurt want dat krijg je er niet altijd bij.

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Lanzarote! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!