TravelTalia logo
TravelTalia > Duitsland

TOP 7 kerstmarkten in Duitsland 2017: de mooiste Weihnachtsmarktes

Duitsland kent een lange traditie van kerstmarkten (Weihnachtsmarkt). Sommige bestaan al bijna 50 jaar. Welke 7 kerstmarkten in Duitsland mag je dit jaar niet missen?

Stadswandelingen naar kerstmarkten

We hebben in veel Duitse steden stadswandelingen aangemaakt. Deze lopen steeds door het centrum en zijn vrij kort. Deze stadswandeling zijn een perfecte manier om de stad en haar kerstmarkten te ontdekken zonder veel zoekwerk.

Stadswandelingen Aken, Bonn, Düsseldorf en Dortmund >

Stadswandeling Keulen >

Stadswandeling Berlijn >

Kerstmarkten in Nordrhein-Westfalen
De populairste kerstmarkten in Duitsland voor zowel Belgen als Nederlanders liggen niet toevallig in Nordrhein-Westfalen. Met slechts enkele kilometers onder de wielen ben je al in het hart van de kerstmarktensfeer. Plus kan je er nog een leuke en gezellige stedentrip aan koppelen ook. Ook een weekendje naar Aken, Essen of Keulen met slechts één overnachting is maar dan aan te raden.

Alle kerstmarkten in Nordrhein-Westfalen >

Kerstmarkt Aken ***
Voor kerstliederen, glühwein, kaarslicht, warme chocolademelk en prachtig versierde kraampjes met plaatselijke specialiteiten en handwerk moet je op de kerstmarkt in Aken zijn. De gezellige markt die onder meer op de Katschhof in de schaduw van de dom en het stadhuis gehouden wordt, is een van de vijf grootste van het land en trekt elk jaar ontzettend veel bezoekers.

Locatie en meer details kerstmarkt Aken >

Kerstmarkt Bonn *
De kerstmarkt in Bonn is nog niet zo gekend maar wint de laatste jaren aan populariteit. Sinds enkele jaren breidt hij zelfs uit naar Vivatsgasse en Mülheimer Platz naar Friedensplatz en omsluit het gebouwencomplex van het oude postkantoor van Bonn. 

Kerstmarkt Bonn >

Kerstmarkt Düsseldorf *
Twee straten en vier pleinen gevuld met 250 versierde kraampjes, kerstliederen, de geur van glühwein en versgebakken pannenkoeken en enthousiaste bezoekers. Dat zijn alle juiste ingrediënten voor een gezellige en sfeervolle kerstmarkt. De markt in Düsseldorf is dan ook een van de grootste en populairste van Duitsland. 

Kerstmarkt Düsseldorf >

Kerstmarkt Essen **
Essen is één van de oudere kerstmarkten in Duitsland. De kerstmarkt in Essen strekt zich uit over het gehele centrum van Essen. De markt spreidt zich uit van Willy-Brandt-Platz, de Theaterpassage en Kennedyplatz tot de Viehofer Straße. 

Ontdek zeker ook de Lichtwochen (lichtweken) in Essen. Deze gaan op het zelfde moment door en geven de stad een prachtig aanzicht. 

Kerstmarkt en lichtweken Essen >

Kerstmarkt Keulen ***
Vanaf het begin van december verandert Keulen in een heus kerstdorp met versiering, speciale kerstlichtjes in de straten en enkele kerstmarkten. De bekendste kerstmarkten zijn de markten aan de Dom, op de Heumarkt en Alte Markt en een kleinere kerstmarkt aan de stadspoort. Je kan je geen betere plaats inbeelden om in de kerststemming te komen. 

Kerstmarkt Keulen >

Kerstmarkt Berlijn: wintersfeer, kerst en stedentrip in één
Naast de vele kerstmarkten in Nordrhein-Westfalen willen we je de kerstmarkten in Berlijn niet onthouden. Berlijn is een wereldstad en dat zie je ook aan de kerstmarkten in Berlijn. Met bijna 30 kerstmarkten verspreidt over de volledige stad vind je er de leukste cadeaus van over de gehele wereld.

Kerstmarkt Berlijn >

Welke dagen zijn de kerstmarkten in Duitsland open?
Zo goed als alle kerstmarkten in Duitsland openen eind november (weekend van vrijdag 24 november) en blijven geopend tot 23 december (net voor kerst dus) .

De openingsuren zijn in het weekend van 10 uur tot 22 of 23 uur. 

De drukste momenten zijn rond 19 tot 21 uur. Daarna komen mensen vooral genieten van een drankje en een hapje op de kerstmarkt. Ook kleine cadeautjes gaan dan als zoete broodjes over de toonbank.

Hoe koop je cadeautjes voor kerst op een kerstmarkt
Tegenwoordig kan men niet meer afbieden op producten in kerstkraampjes. De tip dat we kunnen meegeven is dat je best niet te vroeg een cadeautje koopt. Loop eerst even langs zo veel mogelijk kraampjes en beslis dan. De meeste kraampjes zijn professioneel uitgebaat en hebben een grote voorraad van hun producten. 

Een andere mogelijkheid is even binnen te springen een winkelcentrum dicht bij de kerstmarkt en kijken of je daar geen leuk hebbedingetje vindt.

 

Facebook Deel op Facebook >
TravelTalia Magazine

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!