TravelTalia logo
TravelTalia > Frankrijk > Nord-Pas-de-Calais > Lille (Rijsel)
Fr > Nord-Pas-de-Calais > Lille (Rijsel)

Parkeren in Lille (Rijsel): gratis, openbaar en parkeergarages

Lille is niet echt een grootstad maar er is meestal wel druk autoverkeer. We zochten de gemakkelijkste en beste parkeerplaatsen uit. Ook enkele in het oude centrum

Openbaar parkeren in Lille


Zoals reeds aangehaald is Lille geen grootstad maar deze provinciestad kent alsnog een waar probleem om je auto kwijt te geraken. Gelukkig heeft het stadsbestuur dit probleem zien aankomen en voor voldoende parkeerplaatsen gezorgd. Het was ook echter direct de bedoeling de auto uit het oude stadcentrum en shoppingcentrum (Lille Centre) te weren. Veel straten zijn vrij van verkeer en meeste van de andere straten zijn éénrichtingsverkeer. 

Ben je vroeg in het weekend dan kan je best proberen om een parkeerplaatsje te bemachtigen in het centrum langs de weg maar op weekdagen of na 10 uur raden we deze zoektocht toch echt af want je hebt maar weinig kans op slagen. Bewoners en toeristen die vroeg uit de veren waren, hebben de vrije plaatsen ingenomen.

Hou er ook rekening mee dat meeste openbare parkeerplaatsen een beperking in duur hebben. 

Gele zone: maximum 2 uur stationeren en 2 Euro per uur

Oranje zone: maximum 2 uur stationaeren en 2 Euro per uur

Groene zone: maximum 3:30 stationaeren en 1 Euro per uur

Parkings met metroaansluiting richting centrum


Lille heeft een goedkope en eenvoudige oplossing voor als je met de auto naar Lille reist. De zogenaamde metroparkings hebben steeds een goede ligging net buiten de stad, zijn overdag bewaakt en hebben steeds een metrostation in de buurt.

Let er wel op dat je toch aardig wat tijd verliest op de metro richting Lille centrum. Ben je op daguitstap en niet echt vroeg aan je dag begonnen, raden we deze parkings af wegens tijdsgebrek.

Best gelegen parkeerruimte aan metrostation is deze aan Porte de Valenciennes. Deze parking ligt op net geen 3km van het centrum en je hebt ook een perfecte verbinding met de metro (Lijn 2)

Parking Porte Valenciennes met metroverbinding naar Lille Centrum

De grooste, 4 Cantons in Villeneuve d’Ascq heeft 1.500 plaatsen en ligt aardig buiten het centrum maar ook hier een perfecte metroverbinding (Lijn 1)

TIP: Centrumparking met pendelbus


De beste optie voor een dagje Lille is de parking aan Champs de Mars. Deze parking heeft 1.500 parkeerplaatsen en is bewaakt tussen 7 uur en 20 uur. Je betaald 1,60 euro voor 3 uur of maximum 3 Euro voor een volledige dag. Voor deze prijs krijg je ook een gratis pendeldienst ter bescikking richting stadcentrum.

Parking met pendeldienst (max 3 Euro per dag )

Opgelet: de bewaking is niet op zondag of na 20 uur 's avonds. Je kan dan wel nog gebruik maken van de parking of je auto komen ophalen. Kom je zelfs na 20 uur toe dan is de parking gratis tot 7 uur de volgende ochtend.

Parkeergarages in het centrum
Er zijn natuurlijk soms wel redenen om echt in het centrum te parkeren. Je bent moeilijk te been. Je hebt geen zin om de pendelbus te nemen of je schat de kans hoog in dat jouw shoppingavontuur de nodige bagage zal meebrengen.

Als je jezelf herkent in één van bovenstaande dan kan je kiezen voor de Vinci parking Grand Place of de Vinci parking Vieux Ville.

Beiden zijn vrij duur (reken op 20 Euro per dag) maar overdekt, centraal gelegen en bewaakt met personeel en camera's. 

Overzicht parkings in Lille

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Lille (Rijsel)! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!