TravelTalia logo
Frankrijk > Calvados (Normandië) > Arromanches-les-Bains
Fr > Calvados (Normandië) > Arromanches-les-Bains
Arromanches-les-Bains Arromanches-les-Bains is één van de twee plekken waar in de Tweede Wereldoorlog een Mulberryhaven is aangelegd, om de invasie van de Geallieerde troepen te kunnen blijven bevoorraden.
Ontdekken in Arromanches-les-Bains
Reeds op 5 juni 1954 werd het Musée du Débarquement in Arromanches-les-Bains geopend. Daarmee was het het eerste museum die D-day in herinnering bracht. Het museum dat heel wat voorwerpen van soldaten en archiefbeelden van de veldslag toont...
Op 9 schermen kan je een film bekijken van ongeveer 20 minuten over de Slag om Normandië. Deze film is een eerbetoon aan de soldaten van alle naties en 20 000 burgers die gedood werden tijdens deze slag om de bevrijding van West-Europa.
Gold Beach was de codenaam van de geallieerden voor een van de invasiestranden tijdens de landing in Normandië op 6 juni 1944. Het lag tussen La Rivière en Longues-sur-Mer, was 8 kilometer breed, en was verdeeld in vier sectoren. Van west n...
Het "Liberators Museum - Normandy 1944" is een museum gebaseerd op persoonlijke verhalen en donaties van Geallieerde veteranen, wat dit museum tot één van de persoonlijkste maakt van heel Normandië.
Alles ontdekken in Arromanches-les-Bains

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!