TravelTalia logo
Frankrijk > Vaucluse (Provence) > Gordes
Fr > Vaucluse (Provence) > Gordes
Gordes Het pittoreske dorp Gordes overschouwt de Luberon vanop haar heuvel, omgeven door olijf- en amandelbomen. De huizen zijn gebouwd in de witte kalksteen uit de streek, waardoor het dorp ermee lijkt samen te smelten. Via steile middeleeuwse steegjes kom je aan het renaissancekasteel dat dateert uit 1525 en dat ruimte biedt aan hedendaagse kunstenaars. Binnenin vind je het Musée Pol Mara met 200 werken van deze Vlaamse kunstenaar. Ook in het stadje zelf zijn er talloze kunstateliers en gallerijen. Vlakbij Gordes ligt het ‘Village des Bories’, een prehistorisch dorp te midden van een ongerept landschap. De stenen hutten werden tot in de 19de eeuw bewoond door nomadische herders. Op 3 kilometer van Gordes bevindt zich de Abbaye de Sénanque, gelegen in een lieftallige groene vallei en omgeven door lavendelvelden. Ze werd gebouwd in de 12de eeuw in de sobere stijl van de Cisterciënzers. De abdijkerk, de kruisgang, de slaapzaal en de kapittelzaal staan open voor bezoek en zijn zeer de moeite waard.
Ontdekken in Gordes
Het dorp is een getuige van het dagelijks leven dat de bewoners van de Provence in de middeleeuwen leidden: u ontdekt er schaapskooien, broodovens, wijnvaten, dorsvloeren en woningen waarvan sommige eeuwenoud zijn.
Eén van de langere wandelingen die we aanmaakten in de Vaucluse. Je kan ze wel inkorten door enkel het deel in Gordes zelf te stappen maar dan mis je toch wel even het echte gevoel van de Luberon. Wandelen langs smalle wegen en soms zelf...
Alles ontdekken in Gordes

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!