TravelTalia logo
Italië > Umbrië > Assisi
It > Umbrië > Assisi
Assisi Assisi is een stad vol gezellige straatjes, pleinen, fonteinen... De Heilige Franciscus kreeg er zijn laatste rustplaats. 2 jaar na zijn dood, meer bepaald in 1228, ving de bouw van de basiliek aan. Elk jaar trekt deze basiliek die boven heel Assisi uittorent enorm veel pelgrims. De basiliek is echter niet het enige bouwwerk dat toeristen lokt. Ook het grootste plein, de Piazza del Comune en het Palazzo Comunale zijn gezellige plaatsen om te vertoeven.
Ontdekken in Assisi
De Basilica di San Francesco torent boven heel de stad uit. De basiliek werd in 1228 gebouwd op een heuvel als laatste rustplaats van de heilige Franciscus die 2 jaar eerder gestorven was. In de 14de eeuw werden zowel de Bovenkerk als de Be...
Onder aan de helling van de Corso Mazzini vind je de Basilica di Santa Chiara. Hier ligt Clara begraven, de gezel van Franciscus. Clara stichtte bovendien de orde der clarissen. In de basiliek, meer bepaald in een van de kapellen, kan je he...
De Duomo San Rufino dateert uit de 12de en 13de eeuw. Vooral de romaanse gevel is magnifiek. Het kleine museum herbergt schilderwerken. In de crypte kan je archeologische vondsten bewonderen.
De Oratorio dei Pellegrini is een pelgrimsherberg uit de 15de eeuw. Je kan er een blik werpen op goed bewaarde fresco's van Matteo da Gualdo.
In het Palazzo Comunale vind je de Pinacoteca Comunale. Je kan er werk van lokale middeleeuwse kunstenaars bewonderen.
Op de Piazza San Pietro ligt de San Pietro kerk. Deze 13de eeuwse kerk is gebouwd in de romaanse stijl. Het geheel doet erg eenvoudig aan.
Bezoek je het grootste plein van Assisi, de Piazza del Comune? Werp dan zeker een blik op de Tempio di Minerva. Dit gebouw dateert uit de tijd van Augustus en valt op vanwege zijn zuilen.
Alles ontdekken in Assisi

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!